Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Tøjbutikkernes krise rammer ikke modehusene

Foto: detailfolk.dkTuesday den 29 January 2013 kl. 11:04 af: Puk Holm Hansen

Selvom tøjbutikkerne lider, klarer de danske modevirksomheder sig strygende.

På trods af et dykkende tøjsalg dykker omsætningen ikke hos de danske designere. Konstrasten bliver tydeligt trukket op, når man kigger på indtjeningen. Tøjbutikkerne tjener nemlig kun 25.000 kroner per ansat, mens modevirksomhederne tjener 120.000.

Det viser en ny undersøgelse af modebranchen fra Deloitte.

- Mange modevirksomheder gør det godt. Selvom det er et fald i forhold til tidligere, så skal andelen ses i sammenhæng med, at efterspørgslen både falder herhjemme og på de markeder, firmaerne traditionelt har solgt til. Så set i lyset af den nuværende økonomiske udvikling er det virkelig positivt, siger Deloittes brancheekspert senior manager, Morten Gade Steinmetz, i en kommentar til undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: 2013 bliver et godt år for modebranchen

Eksporten er redningen

En af årsagerne til, at det går bedre for designerne end for tøjbutikkerne, er, at eksporten af modetøj boomer i voksende økonomier som Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

- Der er et kæmpe potentiale i de lande for den danske modebranche. Det kan virke mærkeligt, at vi skal sælge tøj i lande, vi normalt kender som dem, der syer for os, men de har en voksende middelklasse, der efterspørger præcis det, der kendetegner dansk mode: Godt design af høj kvalitet til rimelige penge, påpeger Morten Gade Steinmetz.

Det individuelle danske design til "overkommelige priser" lokker og har på denne måde stort salgspotentiale i udlandet, mener Morten Gade Steinmetz.

LÆS OGSÅ: Se vindere og tabere i modebranchen 2012Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD