Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Minister lemper lukkelov: Reaktionerne går fra harme til opbakning

Foto: detailfolk.dkFAKTA

Lempelse af lukkeloven

- Alle store dagligvarebutikker må holde åbent skærtorsdag og søndag 1. påskedag fra kl. 10 - 17.

- I forvejen må alle mindre dagligvarebutikker holde åbent hele dagen - alle dage.

- Størstedelen af dagligvaremarkedet støtter op om forslaget. Det fremgår af en pressemeddelelse med følgende underskrivere:

Coop, Dagrofa, Rema 1000, Lidl, Aldi, 7-Eleven, Circle K, Q8, Løvbjerg, ABC Lavpris og De Samvirkende Købmænd.

Kilde: Erhvervsministeriet og Coop

Monday den 30 March 2020 kl. 09:23 af: Kristian Holgersen

Alle supermarkeder må nu holde åbent to dage i påsken. Det vækker harme i HK, mens en ellers kritisk dagligvarekoncern bløder op.

Heller ikke påsken bliver helt som den plejer at være i år.

Over hele landet får dagligvarebutikkerne nemlig lov til at holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag, hvor de normalt skulle holde lukket. Det skriver erhvervsministeriet i en pressemeddelelelse.

- Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet. Det vil jeg gerne sige stort tak for, siger erhvervsminister Simon Kollerup (A).

- Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover. Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler, fortsætter han.

Onsdagen op til påske er en af årets største handelsdage for supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker. Samtidig oplever de mindre butikker en stor omsætningsstigning i helligdagene, hvor de større butikker holder lukket.

Bløder op

I sidste uge gik topchefen for Salling Group - Per Bank - på de sociale medier for at lufte idéen om en midlertidig lempelse af lukkeloven.

- Jeg er særlig bekymret for vores kunder og medarbejderes sikkerhed, da påskedagene er den tid på året, hvor koncentrationen af kunder størst på færrest dage, skrev han blandt andet i et opslag på LinkedIn.

Forslaget mødte kritik fra HK Handel og konkurrenten Coop, som ikke mente, at påsketravlheden ville ramme butikkerne lige så hårdt som normalt. Men dagligvarekoncernen er tilfreds med den endelige aftale.

- Det glæder mig, at vi som branche har samlet os om denne løsning. Det er godt for vores medarbejderes og kunders sikkerhed, at indkøbet kan spredes over flere dage i flere butikker på denne måde, skriver Peter Høgsted på LinkedIn. Han er administrerende direktør i Coop.

Harme i HK Handel

I en fælles udmelding, som langt størstedelen af dagligvarehandlens aktører har skrevet under på, bliver der bakket op om det ekstra sæt åbningsdage.

Fælles fodslag i branchen har dog ikke fået HK Handel til at se på beslutningen med mildere øjne. Den vækker ligefrem "harme" hos fagforeningen.

- En udvidet åbningstid i påsken vil ikke kun belaste de ansatte yderligere, men vi må også forvente, at nogle vil bukke under for stress eller anden sygdom med det arbejdspres, de i forvejen har i øjeblikket med at holde gang i forsyningerne til hele Danmark, siger Per Tønnesen i en pressemeddelelse. Han er formand i HK Handel

- Vi finder det i øvrigt mærkværdigt, at man for at sprede smitterisikoen blandt kunder, forlænger perioden for smitterisiko for medarbejderne i detailhandlen, siger han.

LÆS OGSÅ: Butikker er i vildrede om frivillige lukninger: Nu svarer ministerenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD