Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

En idé fra ministeren giver nervøse trækninger hos butikker

Foto: detailfolk.dkTuesday den 18 February 2020 kl. 10:31

Erhvervsministeren ser på muligheden for at vende ordningen for tilbudsaviser på hovedet. Det møder stor modstand i detailhandlen.

Muligheden for at indføre en ja tak-ordning, når det gælder husstandsomdelte tilbudsaviser, bliver nu taget op til overvejelse af erhvervsminister Simon Kollerup (A).

I dag skal danskerne aktivt frabede sig reklamer, og sådan burde det blive ved med at være, lyder holdningen fra flere kanter af detailhandlen.

Det skriver Børsen, som både har talt med Dansk Erhverv og bekymrede butikker.

- Vi er lykkedes med at åbne butikker i mindre byer, hvor mange større byggemarkeder ikke vil etablere sig. Men den eneste mulighed for at fortsætte den vækst er ved at bruge de husstandsomdelte salgsaviser, siger Claus Petersen, direktør for Jem & Fix, til Børsen.

Fokus på tilbudsaviser

Debatten om husstandsomdelte tilbudsaviser har flere gange været i vælten gennem den senere tid. Blandt andet gav det genlyd i medierne, da Coop sidste år bragte et decideret forbud ved lov på banen.

- Med de klimaudfordringer verden står med, giver det ingen mening, at der hvert år bliver trykt og husstandsomdelt tilbudsaviser i Danmark, som kræver, at der fældes flere end 300.000 træer årligt, svarende til 336.000 tons CO2, har Peter Høgsted tidligere udtalt. Han er administrerende direktør i Coop.

Siden har dagligvarekoncernen slået tilbudsaviserne for Superbrugsen og Kvickly sammen, mens kunderne siden nytår kun har kunnet finde en avis for Dagli’ Brugsen ude i butikkerne.

Samtidig har konkurrenten Salling Group skåret markant ned på antallet af sider i tilbudsaviserne for Føtex.

LÆS OGSÅ: Dropper næsten halvdelen af siderne i tilbudsavisenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD