Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Metro sælger to varehuse og lukker resten

Foto: detailfolk.dkFredag den 10 oktober 2014 kl. 13:20 af: Freja Thorbech

Detail- og handelsgrossisten tager afsked med det danske marked ved at lukke tre varehuse og sælge to. Godt 400 medarbejdere mister jobbet.

Nu er det officielt, at Metro Cash & Carry forlader det danske marked.

Detail- og handelsgrossisten var i slutningen af september ude med en melding om, at man overvejede at lukke alle sine aktiviteter på det danske marked.

LÆS OGSÅ: Metro lukker ned i Danmark

Nu har Metro fundet en model for nedlukningen. To af kædens danske varehuse sælges til virksomheden Euro Cater, mens de resterende tre lukkes. 

Det er varehusene i Glostrup og Aarhus, der overtages af Euro Cater, hvis de danske konkurrencemyndigheder godkender salget.

 - Varehusene i Glostrup og Aarhus passer rigtig godt til vores eksisterende netværk af bestående af 14 distributionscentre og to Cash & carry varehuse i Danmark. Vi er meget glade for de nye kolleger fra Metro Cash & Carry med ombord, og vi ser frem til at udvikle vores virksomhed sammen med dem, siger Steen D. Pedersen, der er adm. direktør i Euro Cater i en udtalelse. 

Manglende vækstmuligheder i Danmark

Metro-varehusene i Aalborg, Kolding og København lukker senest med årets udgang. De cirka 400 berørte medarbejdere i varehusene og på hovedkontoret har med hjælp fra deres fagforening forhandlet sig til og accepteret en fratrædelsesordning.

Metro begrunder beslutningen om at lukke i Danmark med, at det danske marked ikke rummer tilfredsstillende muligheder for vækst.

- Trods en meget ihærdig indsats er det ikke lykkedes os at øge vores markedsandel i Danmark, og derfor har vi nu taget den svære beslutning at trække os ud af det danske marked. Som en ansvarlig arbejdsgiver har det været vores mål at finde en løsning, der redder så mange arbejdspladser som muligt, siger den adm. direktør for Metro i Danmark, Charles Key.

LÆS OGSÅ: Konkurs lukker ni Paradis-butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD