Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Melder tøjkæder til politiet: Direktør er forbavset

Foto: detailfolk.dkSAGERNE KORT

- I den ene sag skulle Hugo Boss og Kaufmann have udvekslet informationer om priser mv. fra januar 2014 til november 2017.

- I den anden sag gælder det Hugo Boss og Ginsborg fra december 2014 til april 2018.

- Konkurrencerådet har besluttet at anmelde begge sager til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) for en strafferetlig forfølgelse.

- Det vil ske, efter eventuelle ankesager er afgjort.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Tuesday den 30 June 2020 kl. 09:42 af: Kristian Holgersen

En af landets store tøjkæder bliver meldt til politiet for urent trav med Hugo Boss. Direktøren er forbavset og afviser sagen.

Tøjkæderne Kaufmann og Ginsborg har på ulovlig vis udvekslet informationer med Hugo Boss om blandt andet priser og rabatter.

Sådan lyder afgørelsen fra Konkurrencerådet, der har besluttet at gå til politiet med de to sager.

Hugo Boss leverer produkter til både Kaufmann og Ginsborg, men den tyske modegigant driver selv en række butikker i Danmark og står derfor også som en direkte konkurrent til sagens to andre kæder.

Den situation kræver en særlig påpasselighed omkring udveksling af information, vurderer formanden for Konkurrencerådet, Christian Schultz.

- Som leverandør kan der være et naturligt behov for at tale sammen med sine forhandlere, men i den løbende kontakt skal man huske, at man som konkurrent skal agere selvstændigt på markedet og ikke må indgå konkurrencebegrænsende aftaler, siger han i en pressemeddelelse.

- Når forhandlere på forhånd informerer hinanden om blandt andet udsalgssortiment og priser, så kan forbrugerne have fået dårligere tilbud, end hvis virksomhederne selv havde sammensat deres udsalg uden kendskab til konkurrentens strategi, siger Christian Schultz.

Direktør vil anke

I Kaufmann er den administrerende direktør og ejer - Henrik Axel Kaufmann - “forbavset” over myndighedernes afgørelse, som står til at blive anket. 

Det siger han i kommentar til Børsen.

- Vi har ikke talt med Boss' detailafdeling. Vi har kun henvendt os til vores leverandørs engrosdel. Vi er jo som butikker nødt til at tale med leverandørerne og kende deres planer, når vi skal købe ind, siger han.

Direktøren for Ginsborg havde ingen kommentarer til avisen.

Kaufmann forhandler herretøj og har 17 fysiske butikker i Danmark samt to butikker under navnet Axel, mens Ginsborg driver to butikker med herretøj af blandt andet mærket Hugo Boss.

LÆS OGSÅ: Taber millioner på tøjkæde: En dårlig investeringFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD