Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Matas omsætter for mindre end ventet

Foto: detailfolk.dkThursday den 21 August 2014 kl. 08:35 af: Freja Thorbech

På trods af en lille stigning, omsatte Matas for mindre end ventet i det første kvartal af kædens andet år som børsnoteret virksomhed.

Selvom der blev langet lidt flere varer over disken i Matas-butikkerne i første kvartal af det skæve regnskabsår 2014/15, steg omsætningen mindre end ventet for materialistkæden.

Med tre procents stigning i forhold til samme kvartal sidste år landede omsætningen på 827 millioner kroner, og det var mindre end ventet. Kigger man kun på væksten i de butikker, som Matas både drev i dette kvartal og samme kvartal sidste år, udgjorde væksten 1,4 procent. Den blev blandt andet påvirket negativt af mindre handelsdage at gøre godt med. Til gengæld kan Matas glæde sig over, at onlinesalget fortsat har høje vækstrater.

- Vi har konstateret, at det danske detailhandelsmarked fortsat er vanskeligt, hvilket var med til at dæmpe omsætningsvæksten, som med 3 procent i 1. kvartal lå lidt under forventningerne. Vi har dog takket være vores robuste forrentningsmodel igen fastholdt vores position i markedet, hvilket vi forventer vil gavne os i den resterende del af året. siger adm. direktør i Matas Terje List i en kommentar til tallene.

Resultat efter skat for det første kvartal blev 86 millioner kroner. Justeret resultat efter skat korrigeret for amortisering af varemærker blev 82 millioner kroner ligesom i samme kvartal året før.

Vil øge sin markedsandel

Matas har netop taget hul på andet år som børsnoteret virksomhed, og forventningerne til året er, at omsætningen i de butikker, som kæden har drevet hele året, stiger med 2-3 procent og lander på 3,5 milliarder kroner. Samtidig forventer materialistkæden at kunne øge sin markedsandel. Forventningerne er dog baseret på, at forbrugerne i slutningen af året hiver lidt flere penge op af lommen.

- De finansielle forventninger til 2014/15 er baseret på en forudsætning om uændrede markedsvilkår på helt kort sigt, men at der vil ske en forøgelse af forbruget hen i mod slutningen af regnskabsåret, lyder det i regnskabet.

Matas-kæden i Danmark består af 295 butikker fordelt på 272 egne butikker og 23 associerede butikker.

LÆS OGSÅ: Matas overtager yderligere seks butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD