Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Afviklet butikskæde led massive tab i sit sidste leveår

Foto: detailfolk.dkFredag den 10 juli 2020 kl. 11:02 af: Kristian Holgersen

En landsdækkende kæde valgte at smide håndklædet i ringen allerede sidste år. Men selskabet taber stadig penge i stor stil.

Isenkræmmerkæden Værsgo trækker dybe økonomiske spor efter sig.

Allerede i efteråret 2019 begyndte afviklingen af kæden, som på daværende tidspunkt havde 24 butikker rundt om i landet. Den beslutning har været med til at trække bundlinjen ned i minus 45 millioner kroner, viser det seneste årsregnskab for selskabet Værsgo A/S.

- Årets betydelige underskud skal ses i lyset af underskudsgivende drift i årets første tre kvartaler og betydelige omkostninger i forbindelse med nedlukning af Værsgo samt tab ved frasalg og lukning af butikker, fremgår det af årsrapporten.

- Selskabets ejere har udarbejdet en støtteerklæring, hvoraf det fremgår, at moderselskabet vil sikre den fornødne likviditet til at gennemføre en solvent nedlukning, fortsætter ledelsen.

Afviklingen har ført til lukning af 11 butikker, mens 13 butikker er gået over til at være en del af den frivillige kæde Kop & Kande. Efter planen skal alle de sidstnævnte sælges til selvstændige isenkræmmere, men ved regnskabsårets udgang manglede selskabet bag Værsgo stadig at afhænde syv.

Få år på markedet

Værsgo kom til verden, da en fusion mellem isenkræmmerkæderne Inspiration og Imerco blev afvist af myndighederne tilbage i 2017.

I stedet kom en aftale i stand, hvor ejeren af Inspiration - 3C Retail - forpligtede sig til at drive en isenkræmmerkæde bestående af en række af de butikker, som ikke overgik til Imerco.

Der skulle dog ikke gå meget mere end to år, før afviklingen af Værsgo blev en realitet. Hård konkurrence blandt isenkræmmerne er en af de hovedårsagerne. 

- Presset på indtjeningen har medført, at ledelsen har vurderet, at det ikke inden for en kortere årrække vil være muligt at skabe en overskudsgivende drift i selskabet, hvorfor ledelsen har besluttet af nedlukke Værsgo-kæden, fremgår det af årsrapporten.

Til næste år forventer Værsgo A/S et underskud på op til 20 millioner kroner, selvom aktiviteterne efterhånden vil være begrænsede.

LÆS OGSÅ: Kendt forhandler lukker sidste butik efter 26 årFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD