Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Lille slagterbutik kæmper mod gigantbøde

Foto: detailfolk.dkTuesday den 24 June 2014 kl. 10:19 - Kilde: Flere medier

En slagter har bl.a. taget de sociale medier i brug i kampen mod en bøde på 190.000 kroner.

Ejeren af den lille københavnske slagterbutik, Slagteren ved Kultorvet, kæmper i disse dage en indædt kamp mod en bøde på 190.000 kroner, som myndighederne mener han skal betale for at have overtrådt udlændingeloven. Det skriver flere medier.

Sagen drejer sig om en nepalesisk opvasker, som slagter Jens Petersen har haft ansat i sin butik siden 2010.

Han arbejdede i perioder på fuld tid i slagterbutikken på Kultorvet, men hans opholdstilladelse som studerende giver ham ikke ret til at arbejde mere end 67,5 timer om måneden. Det fremgår dog ikke skriftligt af nepaleserens opholds- og arbejdstilladelse, og Jens Petersen mener derfor ikke, at han har handlet i ond tro, ligesom han er chokeret over bødens størrelse, som han mener er ude af proportioner.

Han siger til Politiken, at en bøde på den størrelse kan betyde døden for hans butik.

Har fået massiv støtte på Facebook

Søndag lagde slagteren et opslag på Facebook, hvor han taler sin sag. Det er i skrivende stund blevet delt 1.237 gange, mens mere end 4.000 har vist deres støtte ved at 'synes godt om' det. I opslaget skriver Jens Petersen blandt andet:

- Jeg erklærer mig uskyldig i bevidst at have overtrådt udlændingeloven. Jeg føler mig bondefanget af anklagen i det jeg har gjort mig umage med at gøre alt korrekt med hensyn til ansættelsen, som jeg gør med alle mine ansatte.

Mandag talte slagteren sin sag i retten i København, hvor han håber at overbevise dommeren om, at en bøde på 190.000 kroner er ude af proportioner. Han understreger over for flere medier, at han ikke har haft økonomisk fordel i at ansætte nepaleseren, der har fået overenskomstmæssig løn.

Ifølge Ekstra Bladet er det en særlov, der også straffer uagtsomhed, som myndigheder vil have slagteren dømt slagteren efter. Her straffer man overtrædelse med 10.000 kroner per påbegyndt måned, som i dette tilfælde er 19 måneder. 

Der falder først dom i sagen på mandag.

LÆS OGSÅ: Dom: OK at bortvise butiksansat for syv minutters forsinkelseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD