Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Lego-familien forgyldes af gigantoverskud

Foto: detailfolk.dkTuesday den 7 May 2013 kl. 07:20 af: Freja Thorbech

Et regnskab med milliarder på bundlinjen forgylder den danske Lego-familie.

Der er grund til glæde i familien Kirk Kristiansen.

Kirkbi Koncernen, der ejes af Lego-stifter Ole Kirk Kristiansens barnebarn Kjeld Kirk Kristiansen, har fremlagt et regnskab, som de fleste vil misunde.

Årets resultat efter skat blev 6,3 milliarder kroner mod 3,8 milliarder i 2011. Samtidig udgjorde egenkapitalen 29,6 milliarder kroner ved udgangen af 2012 mod 23,4 milliarder kroner i 2011.

LÆS OGSÅ: LEGO fremlægger rekordregnskab

Udover Lego koncernen, som Kirkbi har en ejerandel på 75 procent i, ejer selskabet 36 af Merlin Entertainments, som er verdens næststørste aktør på forlystelsesparkområdet.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat, som først og fremmest skyldes fortsat stærk vækst og endnu et rekordoverskud i Lego koncernen. Udover den flotte udvikling i Lego koncernen har vores finansielle investeringer også klaret sig rigtigt godt i 2012. Den fortsat positive udvikling er skabt gennem en stor indsats fra koncernens mange medarbejdere, siger Søren Thorup Sørensen, der er adm. direktør i Kirkbi A/S, i en udtalelse.

En af verdens rigeste

I selve Lego koncernen steg omsætningen 25 procent til svimlende 23,4 milliarder kroner. 

De mange milliarder er netop det, der giver Kjeld Kirk Kristiansen en plads på det amerikanske magasin Forbes' liste over verdens rigeste. Med en formue på 41,9 milliarder kroner indtager han plads nummer 158 og er dermed den højest placerede dansker.

LÆS OGSÅ: Danske detailprofiler pryder Forbes milliardærliste

Kjeld Kirk Kristiansen har tidligere udtalt til Forbes, at han ikke er sat i verden for at tjene penge. Med Lego er formålet at stimulere børns læring gennem leg.

Kirkbi er en sammenskrivning af navnet Kirk og byen Billund, hvor Ole Kirk Kristiansen grundlagde Lego i 1932.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD