Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Kritiserer Bestseller efter stor fyringsrunde

Foto: detailfolk.dkMandag den 23 marts 2020 kl. 10:21 - Kilde: Flere medier

At Bestseller afskediger medarbejdere allerede nu møder kritik. - Vi ser på alle muligheder, siger Holch Povlsen.

Fredagens nyhed om, at modekoncernen Bestseller har valgt at afskedige 750 medarbejdere i Danmark, møder ikke fuld forståelse hele vejen rundt.

Kritikken kommer blandt andet fra fagforeningen 3F.

- Jeg ved godt, at Bestseller er udfordret af at skulle lukke forretninger ned og stadig betale for produkter, siger formanden for 3F i Midtjylland, Henning Vestbjerg Pedersen, til TV2 Østjylland. Han fortsætter:

- Men når man ved, hvordan resultatet har været sidste år, og vi er ved årets start, synes jeg, man forpligter sig til at finde nogle løsninger.

Enhedslistens erhvervsordfører, Victoria Velásquez, er også skepisk.

- Der bliver snakket så meget om medansvar, og at alle skal hjælpe samfundet igennem coronakrisen. Så klinger det altså hult, når nogle af de allerbedst polstrede ikke tager ansvar for deres ansatte, men i stedet vælger at fyre dem, siger hun til Ekstra Bladet.

Holch Povlsen: Hammeralvorligt

Ejeren af Bestseller - Anders Holch Povlsen - har givet et sjældent interview til Finans, hvor han kalder situationen for “hammeralvorlig.”

For at drive Bestseller-koncernen, skal der findes 100 millioner kroner for hver arbejdsdag, lyder meldingen fra Anders Holch Povlsen. Og det er en udfordring, når mange butikker mister deres omsætning.

- Vi vil arbejde hele weekenden med at få et samlet overblik over vores aktiviteter, også i de andre lande. Vi kigger på alle muligheder. Men jeg er nødt til at reagere allerede nu på, at vi ikke står det samme sted om 12 måneder, sagde Anders Holch Povlsen til Finans i fredags.

- Det bliver sværere end nogensinde efter dette. Derfor må vi være påpasselige. Bestseller har et fantastisk team af medarbejdere. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at vinde de folk, som vi må sige farvel til, tilbage, når tiden er til det, siger han.

Udsigt til rekord

Inden coronakrisen ramte, så havde Bestseller kurs mod et rekordår.

- I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde, til at havne i en dyb krise, udtalte Anders Holch Povlsen i en pressemeddelele i forbindelse med de 750 afskedigelser.

Det seneste årsregnskab, som gælder for 2018/19, viser en omsætning på 26,2 milliarder kroner - en stigning på syv procent. Samtidig stod der 2,8 milliarder kroner på bundlinjen før skat.

Bestseller har selv omkring 2.750 fysiske butikker på verdensplan.

LÆS OGSÅ: Bestseller massefyrer i DanmarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD