Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Økonomer: Detailkæder spiller større rolle i økonomien

Foto: detailfolk.dkWednesday den 2 November 2016 kl. 10:47 - Kilde: Business

Danske kæder med vokseværk betyder mere og mere for den danske økonomi. Det vurderer en lang række økonomer.

En lang række danske detailkæder har for tiden vokseværk både i Danmark og i udlandet. Det gælder kæder som Sticks'n'Sushi, Joe & The Juice og Lagkagehuset. De kæder har alle haft en vækst på mellem 15 og 20 procent og er nu ved at etablere sig i udlandet.

Flere økonomer vurderer derfor, at den slags kæder vil få større og større betydning for dansk økonomi. Det skriver Berlingske Business.

Avisen har foretaget en rundspørge blandt 58 danske økonomer. Her svarer 63 procent, at den slags kæder vil få en mere fremtrædende rolle i dansk økonomi i forhold til mere traditionelle service- og fremstillingsvirksomheder.

To forklaringer på succes

- I takt med at varer reelt bliver billigere at producere som følge af produktivitetsfremskridt og innovation, vil service udgøre en stadig større del af økonomien, forklarer Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør ved Sampension, til Business.

En anden forklaring på fremgangen er, at de danske kæder er gode til at udvikle koncepter, som passer til en særligt udvalgt demografi, der især findes i de voksende storbyer.

- I takt med at demografien trækker mennesker ind mod byerne, vil der være en større koncentration af personer med en højere indkomst i de større byer. Samtidig oplever vi en meget høj andel af yngre mennesker i storbyerne, forklarer cheføkonom i Spar Nord Bank, Jens Nyholm, til Business.

LÆS OGSÅ: Ejer af dansk sushikæde på udkig efter store købere

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD