Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Købmænd gør status et år efter lukkelovens afskaffelse

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 24 september 2013 kl. 05:40 af: Freja Thorbech

Den 1. oktober sidste år blev lukkeloven afskaffet. Nu gør organisationen De Samvirkende Købmænd status på året, der er gået.

Godt et år efter, at den omdiskuterede lukkelov endegyldigt blev afskaffet 1. oktober sidste år, gør organisationen De Samvirkende Købmænd (DSK) status.

- Det seneste år er desværre gået som forventet. De mindre butikker er under hårdt pres, og øgede åbningstider har ikke medført øget omsætning. Mange af de mindre butikker har måske mistet 10-15 procent af deres omsætning og tilpasser derfor deres personale og udskyder investeringer i butikken, siger DSK’s adm. direktør John Wagner i en udtalelse.

Lukkelovens afskaffelse betyder, at det ikke længere kun er de mindre butikker, der må holde åbent på skæve tidspunkter. Alle butikker – uanset branche, beliggenhed og omsætning – har lov til at holde åbent uafbrudt alle årets dage med enkelte undtagelser, som er de officielle helligdage samt Grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaften fra kl. 15.

Små butikker er bukket under

DSK henviser til en opgørelse fra Retail Institute Scandinavia, der viser, at antallet af dagligvarebutikker er svagt faldende. 96 dagligvarebutikker, størstedelen mindre nærbutikker, har måtte dreje nøglen om i løbet af det seneste år, mens 57 nye dagligvarebutikker, størstedelen discountbutikker, har set dagens lys. 

Der er en række områder, hvor de danske politikere kan sætte ind, hvis de mindre butikker skal overleve i fremtiden, mener DSK.

- Det er derfor altafgørende, at planloven ikke liberaliseres yderligere, så der kommer flere hypermarkeder omkring de store byer, at grænsehandelen dæmpes, og at der atter kommer gang i privatforbruget, da rigtig mange dagligvarebutikker ellers vil lukke de kommende år, siger John Wagner.

LÆS OGSÅ: Købmænd: Ny lov er en sejr for detailhandlenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD