Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Kæmpe investeringer i Coop: Vil være herre i eget hus

Torsdag den 12 november 2020 kl. 11:33

Coop vil gerne eje flere af de ejendomme, hvor butikkerne ligger. Det har kostet et milliardbeløb - og mere er i vente.

Et skifte i strategien har fået dagligvarekoncernen Coop til at investere 1,5 milliarder kroner i 2019 og 2020.

Pengene er blevet brugt på at opkøbe en række ejendomme, hvor Coop driver sine butikker, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker, siger Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop.

Endnu flere ejendomshandler ventes at falde på plads inden for de kommende måneder, lyder det fra ejendomschefen i Coop Ejendomme.

- Vi har en forholdsvis stor pipeline af projekter, som vi venter, vil resultere i en række køb i 2021. Og vi er også i højere grad på udkig efter helt nye projekter, end vi tidligere har været, siger Flemming Møller Hansen.

Stor handel på Nørrebro

Seneste eksempel på opkøbsstrategien er et ejendomskompleks på Nørrebrogade 155-159 i København, som Coop netop har købt for godt 300 millioner kroner. Det skal give albuerum til at gøre butikken - en Kvickly - endnu bedre.

I ejendomskomplekset er også en række private boliger, som bliver solgt videre til CapMan Nordic Property Income Fund (CMNPI).

- Vi køber ejendommene for at få bedre muligheder for at udvikle vores egen butiksdel. Samtidig er det vores vurdering, at det på langt sigt er en god investering, at vi ejer de bygninger, hvor vi har nogle af vores vigtigste butikker, siger Flemming Møller Hansen.

Gennem 2010 har Coop købt et større tocifret antal butiksejendomme over hele landet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Opkøb kan have en bagside

Beslutningen om at erhverve sig flere ejendomme kan godt gå hen og blive en klods om benet, lyder advarslen fra en ekspert i Børsen.

- Det eneste, der kan undre lidt, er, at man søger ejerskab på fysiske beliggenheder, samtidig med at vi ser en fortsat glidning fra fysisk dagligvaresektor til online, siger Mogens Bjerre til avisen. Han er professor på CBS, hvor han forsker i detailbranchen.

- Langt de fleste andre i detailhandelen forsøger at være så fleksible som muligt for ikke at blive fanget med ejendomme, som man ikke længere kan bruge, siger Mogens Bjerre.

LÆS OGSÅ: Kæmpe indkøring skaber mangel på varer i CoopFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD