Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Klage fra DSK og Coop bremser opførelsen af omdiskuteret Bilka

Foto: detailfolk.dkThursday den 8 December 2022 kl. 11:49 af: Kristian Holgersen

Med en klage er to af branchens sværvægtere lykkedes med at stille sig i vejen for opførelsen af Bilka-varehus.

Opførelsen af en Bilka Food i Hjørring skal standses, mens en klage De Samvirkende Købmænd (DSK) og Coop bliver behandlet.

Sådan lyder en afgørelse fra Planklagenævnet, skriver DSK i en pressemeddelelse

Salling Group har gennem flere år arbejdet på at åbne en Bilka i byen. For nylig vedtog byrådet en lokalplan, som endelig gjorde det muligt at opføre en Bilka med dagligvarer klods op af A-Z, som Salling Group også står bag.

Men de planer modarbejder både DSK og Coop, fordi de mener, at Bilka Food og A-Z reelt vil udgøre et hypermarked, og det strider mod planlovens detailhandelsbestemmelser.

Ifølge den adm. direktør i DSK, John Wagner, har man gjort ret i at klage over byrådets vedtagelse af en ny planlov.

- Afgørelsen er også tillidsvækkende i forhold til retstilstanden på dette lovområde, som har været stærkt udfordret af en ulovlig opført Bilka i Horsens og Fields i Ørestaden. Det er og bliver to for mange – en tredje havde været en total underminering af gældende planlovgivning, siger John Wagner.


Læs Planklagenævnets overvejelser:

”Planklagenævnet finder, at der i den aktuelle sag er forhold, der kan begrunde, at nævnet fraviger hovedreglen om, at en klage ikke har opsættende virkning."

”Ud fra en foreløbig vurdering på det foreliggende grundlag, kan der efter nævnets opfattelse være en vis sandsynlighed for, at planlovens § 5 m ikke er overholdt i den konkrete sag."

"Hertil kommer, at det efter nævnets opfattelse kan være vanskeligt at gennemføre en fysisk lovliggørelse, såfremt klageren senere måtte få medhold. Planklagenævnet har derfor besluttet at tillægge klagen opsættende virkning. Afgørelsen betyder, at kommuneplantillægget og lokalplanen ikke må udnyttes, mens klagesagen verserer."

Kilde: De Samvirkende Købmænd


LÆS OGSÅ: Salling Group trækker det længste strå i langtrukken Bilka-sagFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD