Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Købstilbud er afgivet på Magasin du Nord

Foto: detailfolk.dkMandag den 25 marts 2019 kl. 10:51 - Kilde: Drapers

Magasin du Nord har været til salg noget tid. Nu melder en køber sig på banen, men tilbuddet er langt under udbudsprisen.

Der er nu givet et tilbud på det danske stormagasin Magasin du Nord. Tilbuddet er på 100 millioner pund eller 868 millioner kroner. Det skriver mediet Drapers.

Det er et noget lavere tilbud, end den oprindelige udbudspris på 250 millioner pund, svarende i dag til 2,1 milliarder kroner.

Magasin du Nord blev sat til salg af de britiske ejere Debenhams sidste år. 

Medejer vil købe

Selskabet Sports Direct er medejer af Debenhams og har tilbudt at købe Magasin du Nord under den forudsætning, at Debenhams kan købe Magasin du Nord tilbage til den samme pris indenfor 12 måneder.

Derudover tilbydes Debenhams også en del af kagen, hvis Sports Direct finder en ny køber, som vil give en højere pris, indenfor de 12 måneder.

Oven i dette ønsker Sports Directs grundlægger og CEO Mike Ashley at blive CEO for Debenhams, som han i dag ejer lige under 30 procent af.

Bestyrelsen afviser tilbud

Debenhams, der er i store finansielle problemer, ønsker dog ikke at sælge på de betingelser.

- Magasin er en vigtig del af Debenhams-koncernen. Magasin genererer cash flow og er en meningsfuld bidragyder til koncernens overskud. Som sådan er Magasin en vigtig del af ethvert udlånsforslag og derfor en hvilken som helst bredere løsning, der vil kunne beskytte værdi for gruppen. Derudover er der åbenlyse bekymringer angående forslaget om, at Mike Ashley bliver administrerende direktør for Debenhams, da Sports Direct ejer vores direkte konkurrent, House of Fraser, skriver Debenhams bestyrelse ifølge Drapers.

I det hele taget virker Debenhams til at være meget afvisende overfor de tilbud, som Sports Direct er kommet med. Bestyrelsen mener ikke, at Sports Direct har været villig til at komme med brugbare løsninger på koncernens kreditkrise.

LÆS OGSÅ: Britiske ejere fastsætter prisen for Magasin

Læs hele artiklen på Drapers


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD