Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Irma runder 65 år med selvbetjening

Foto: irma.dkMandag den 15 juni 2015 kl. 11:58 af: Freja Thorbech

Et af Danmarks første selvbetjeningssupermarkeder slog dørene op for 65 år siden. Irma måtte uddanne kunderne i den nye indkøbsform. Se her hvordan.

En tur rundt i supermarkedernes gange har ikke altid været så naturlig, som den nok er for mange mennesker i dag. 

For 65 år siden slog Irma dørene op til et af Danmarks første selvbetjente supermarkeder. Det skete den 13. juni 1950, hvor Irma i sin butik i Nykøbing Sjælland gav kunderne mulighed for selv at gå på opdagelse blandt varerne, i stedet for den lokale købmand skulle finde dem bag disken.

Der måtte dog lidt uddannelse til, da ikke alle husmødre var bekendt med den nye indkøbsform, som kom til Danmark året før, da Esbjerg Omegns Brugsforening åbnede landets første gennemførte selvbetjeningsbutik.

Der måtte uddannelse til

I Irmas annonce fra 1950 kan man derfor læse, hvordan man gebærder sig i et selvbetjeningssupermarked (klik på se billedgalleri nedenfor).

Her får kunderne blandt andet at vide, at de skal tage en kurv og ikke må lægge varerne i egen taske eller net. Ligesom de også får at vide, at de kan efterkotrollere købene på en kassekontrolstrimmel.

- De kan selv bestemme, hvor længe De vil være om at blive ekspederet. De og andre venter ikke på hinanden. Ingen presser dem. De kan købe lidt eller meget på få minutter, og har De tid og lyst, kan De i ro og mag vælge netop de varer ud, De synes bedst om, og som får husholdningspengene til at række længst, skriver Irma også i sin annonce (se billedet i toppen af artiklen).

Meget er sket siden da, og datidens husmødre ville nok blive forundret over, hvordan man i dag eksempelvis kan sidde hjemme i sofaen og bestille sine dagligvarer på nettet.

Irma er med sine snart 129 år Danmarks ældste dagligvarekæde og verdens tredjeældste efter engelske Sainsbury's (1869) og Marks & Spencer (1884). Karen Marie Schepler åbnede den første butik i Ravnsborggade på Nørrebro i København i august 1886 under navnet Mælkeforsyningen Ravnsborg. Irma-navnet og den velkendte Irma-pige kom til verden i 1907.

LÆS OGSÅ: Ny satsning får Irma til at ændre ikonisk reklameFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD