Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Indtjeningen i familieejet kæde vokser med stor kraft

Henrik Clausen, som er adm. direktør hos Davidsens Tømmerhandel. Foto: PR.
Onsdag den 18 maj 2022 kl. 11:11 af: Kristian Holgersen

Overtagelsen af en konkurrent slår nu helt igennem hos familieejet byggemarkedskæde, hvor overskuddet vokser eksplosivt.

Næsten en fordobling af overskuddet før skat. Det står Davidsens Tømmerhandel tilbage med efter et succesfuldt 2021, som også kunne byde på en markant fremgang i omsætningen.

Et ekstra godt tag i de professionelle kunder bliver fremhævet som en af de væsentligste forklaringer af Henrik Clausen, som er adm. direktør for den familieejede byggemarkedskæde.

- Det er klart, at vi også er begunstiget af et generelt set positivt marked i det professionelle byggeri. Men vi er vokset relativt, og har taget markedsandele igen i 2021. Det er yderst positivt, at vores intensiverede fokus på erhvervskunder fortsat bidrager til udviklingen af forretningen, siger han.

I 2021 voksede toplinjen hos Davidsens Tømmerhandel med 15 procent og landede på 3,85 milliarder kroner, mens resultatet før skat lyder på 203 millioner kroner.

Davidsens Tømmerhandel er til stede i det meste af landet, men det største fokus er på Syddanmark, hvor de fleste butikker ligger.

Stort opkøb slår igennem

Samtidig kan Henrik Clausen notere sig, at opkøbet af en konkurrerende kæde, Optimera, nu for alvor er begyndt at vise sig i årsregnskabet.

- I de sidste tre år har vi med opkøbet af Optimera samt investeringer i både nye lokationer og strategiske tilpasninger af vores eksisterende butikker øget omsætningen med 1,5 milliarder kroner, siger han og fortsætter:

- Udviklingen afspejler, at vi i dag er en landsdækkende, men lokalt fokuseret trælastkæde. Samtidig har vi fuldendt integrationen af Optimera og i den proces formået at videreudvikle de nye forretninger under Davidsen-navnet, så vi nu høster alle effekterne af de synergier, vi har skabt.

For 2022 forventer Davidsen en omsætning, der fortsat vokser og et resultat på niveau med 2021. Undervejs skal der blandt andet arbejdes på yderligere ekspansion.

- Vi synes, at vi har fundet en effektiv formel, hvor vi lykkedes med at kombinere national skala og effektivitet med et stærkt, lokalt udtryk. Det er også måden vi vil gå til vores videre ekspansion, siger Henrik Clausen.

LÆS OGSÅ: Byggemarkedskæde kalder stor bøde for urimeligFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD