Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Ikea sælger for milliarder

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 15 oktober 2013 kl. 09:01 af: Freja Thorbech

Den svenske møbelgigant solgte sidste regnskabsår for 208 milliarder kroner på verdensplan, viser nye salgstal.

690 millioner mennesker lagde sidste år vejen forbi et af verdens 302 Ikea-varehuse, og mange af dem hev også pungen op ad lommen og købte en sofa eller et bord med sig hjem. 

I hvert fald har den svenske møbelgigant netop fremlagt sine salgstal fra regnskabsåret 2013, og de viser, at salget gik frem med 3,1 procent til 208 milliarder kroner på verdensplan. En stor del af salget stammer dog fra nyåbnede varehuse. Ser man bort fra ekspansionen steg salget i sammenlignelige enheder med 1,8 procent.

- Det bliver mere og mere vigtigt for vores kunder at få værdi for pengene - og vores salgsudvikling viser, at folk over hele verden sætter pris vores koncept om god kvalitet og veldesignede produkter til lave priser, siger Ikea topchef Peter Agnefjäll i en udtalelse.

Stærkest fremgang i Rusland og Kina

Det er især i Rusland og Kina, at Ikea har set en stor vækst det seneste år, mens der også i Nordamerika har været fremgang at spore. Ikea har vundet markedsandele på de fleste markeder med undtagelse af de sydeuropæiske, der stadig er præget af den økonomiske krise, oplyser kæden i en pressemeddelse.

Ikeas regnskabsår går fra 1. september 2012 til 31. august 2013, men den fulde årsrapport fra den svenske møbelkæde offentliggøres først til januar.

Ikea blev grundlagt i Sverige i 1943. I dag har kæden 302 varehuse i 26 lande. 690 millioner mennesker lægger hvert år vejen forbi et Ikea varehus, mens kædens hjemmeside har en milliard besøgende hvert år. Ikeas velkendte katalog trykkes i 211 millioner eksemplarer på 29 forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Verdens største katalog på vej i postkassenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD