Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Humac i nyt millionunderskud

Foto: detailfolk.dkFriday den 6 March 2015 kl. 11:49 af: Freja Thorbech

Endnu en gang må Humac melde om røde tal på bundlinjen, men kæden forventer dog snart at kunne vende udviklingen.

Humac er endnu ikke helt igennem den turnaround, som skal vende udviklingen i elektronikkæden.

I det netop fremlagt årsregnskab for 2013/14 må den danske Apple-forhandler for andet år i træk sætte to streger under et negativt resultat. Humac må melde om et underskud på 2,3 millioner kroner på bundlinjen mod et minus på 3,2 millioner kroner året før.

- Resultatet lever ikke op til selskabets forventninger og er derfor utilfredsstillende, skriver Humac i ledelsesberetningen.

Omsætning er steget med 8 procent til 458 millioner kroner, men det tilskrives hovedsageligt åbningen af en ny butik på Fisketorvet i København.

75 procent igennem turnaround

Detailfolk.dk talte i februar med Humac-direktør Michael Bech om den turnaround, som kæden er i færd med. Allerede dengang kunne han afsløre, at der fortsat ville være røde tal på bundlinjen i regnskabet for 2013/14. Han vurderede dog samtidig, at kæden er omkring 75 procent igennem den turnaround-proces, der skal sikre sorte tal fremadrettet.

LÆS OGSÅ: Her er opskriften på Humacs turnaround

Humac overtog i september den konkurrerende kæde Eplehuset. Og det er netop omkostningerne i forbindelse med at integrere de syv nye butikker i Humac-kæden i kombination med et tilbageholdende marked for forbrugerelektronik, der har udløst det negative resultat, fremgår det af regnskabet.

Det er dog overtagelsen af Eplehuset, der skal være med til at sikre Humacs vækst fremadrettet, fortalte Michael Bech i december til detailfolk.dk.

- Indtjeningsmæssigt har vi lidt meget under, at vi ikke har haft den størrelse som virksomhed, som vi bør have. Apple er blevet et volumenprodukt, og Humac var ikke fulgt med den udvikling omkring volumen. Så vi solgte ganske enkelt for lidt, i forhold til hvad der er nødvendigt, hvis man skal tjene penge på at sælge Apple, sagde han dengang og understregede, at han med den store volumen på plads nu satser på at kunne tage markedsandele fra konkurrenterne på det danske forbrugerelektronikmarked.

Ledelsen i Humac forventer, at både omsætning og indtjening vil stige fremadrettet, fremgår det af årsregnskabet. Det skyldes blandt andet overtagelsen af Eplehusets syv butikker og tre serviceværksteder. Samtidig har man moderniseret hovedparten af de eksisterende forretninger, ligesom man vil flytte nogle af dem til mere velegnende lokationer. Samtidig forventer man også at ekspandere yderligere.

Humac har i dag 19 butikker rundt om i landet.

LÆS OGSÅ: Humac bruger Facebook i arbejdet med at skabe bedre kundeoplevelserFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD