Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Hårdt prøvet sportskæde taber millioner

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 20 juni 2018 kl. 10:32 af: Kristian Holgersen

Modgangen har været til at føle på for Intersport, som nu præsenterer et tocifret millionunderskud. Det skal nye kræfter rette op på.

Da Peter Lau satte sig i direktørstolen hos Intersport Danmark tidligere på måneden, sagde han til Børsen, at dårlig ledelse og mangel på økonomisk styring næsten havde fået krammet på sportskæden.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2017 taber Intersport Danmark også flere penge end sædvanligt. Underskuddet lyder på 31,2 mio. kroner mod 6,5 mio. året før. Sorte tal skal man tilbage til 2012 for at finde. 

Samtidig er egenkapitalen er sunket til minus 34,4 mio kroner.

De økonomiske vanskeligheder satte gang i en redningsplan, hvor selskabet Obi Sport, som stod bag 29 Intersport-butikker, overtog styringen af hele franchisekæden.

- I løbet af maj (2018, red) er det lykkedes at få en akkordaftale på plads med alle væsentlige kreditorer, som har vist stor velvilje, og hvilket har gjort det praktisk muligt for OBI Sport A/S at overtage driften, fremgår det af regnskabet.

Undersøger den tidligere ledelse

Manøvren satte blandt andet den hidtidige direktør, Torben Skovbon, fra bestillingen. Han har i Børsen afvist den hårde kritik fra afløseren Peter Lau

- Jeg er i en situation, hvor jeg ikke skal ytre mig. Jeg kan forstå, at nogle går til angreb på mig, og det er dybt forkert, sagde Torben Skovbon til avisen. Han kom først til Intersport i 2017.

Alligevel har de nye folk i spidsen for Intersport valgt at se nærmere på den tidligere ledelses arbejde.

- Årets resultat, og dispositionerne der har ført frem til dette, er under kritisk gennemgang. Det undersøges pt, hvorvidt der er grundlag for at gøre ansvar gældende overfor den tidligere ledelse, fremgår det af regnskabet.

Udsigt til nye butikker

Tidligere på året valgte 21 butikker at gå over til den konkurrerende kæde Sport 24. 

- Nogle butikker har meddelt, at de i de i løbet af andet halvår 2018 forlader samarbejdet, men samtidig er der nye butikker på vej flere steder i landet, skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

- Der har blandt partnerne været forskellige holdninger til, hvad Intersport skal stå for i fremtiden, også kravene til fremtidig økonomisk styrke kan være medvirkende til at nogle har valgt at forlade samarbejdet.

Intersport har 87 butikker og en omsætning på 1,5 milliarder for 2017.

LÆS OGSÅ: Kollaps truer Intersport: Direktør smidt på portenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD