Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Hi-Fi Klubben har haft et utilfredsstillende år

Foto: Hi-Fi KlubbenThursday den 18 August 2016 kl. 11:25 af: Lise Møller Schilder

Hi-Fi Klubben har store planer. Men har udsendt et regnskab, der ifølge selskabet selv, er utilfredsstillende.

Hi-Fi Klubben skrev forleden et aldeles kækt brev til det hedengangne Fona, hvor Hi-Fi Klubben beklagede konkurrentens konkurs. Hi-Fi Klubben har dog sine egne problemer at kæmpe med. Det viser deres årsregnskab, som blev offentliggjort midt i juli måned.

Selvom Hi-Fi Klubben, der har butikker i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Tyskland, stadig leverer et pænt overskud, så ser det langt fra lige så godt ud som sidste år.

Selvom omsætningen på 1,1 milliarder kroner ligger lidt over sidste års niveau, så er resultatet efter skat langt fra sidste års resultat. Det er faldet fra 48 millioner kroner til 29 millioner kroner. 

Valuta knockout

Årsagen skal findes på valutamarkederne, skriver ledelsen i regnskabet. Her er det den norske krones fald og den amerikanske dollars stigning, der skaber problemer.

- Valutakursen på NOK har fortsat den negative udvikling fra 2014/15 og USD er steget tilsvarende i 2014/15, hvilket har påvirket resultatet betydeligt negativt. Netto har effekten været i størrelsesordenen TDKK 28.500 på årets resultat før skat, når der sammenlignes med resultatet i 2014/15, skriver ledelsen og uddyber:

- Resultatet på TDKK 28.978 må betegnes som utilfredsstillende.

På trods af den uheldige udvikling på valutamarkederne, som altså har betydet et tab på 28,5 millioner kroner, så regner direktionen dog stadig med at udvide forretningen, skriver ledelsen. Lige nu har Hi-Fi Klubben i alt 100 butikker fordelt over de fem forskellige lande, de er til stede i. Men der kan sagtens udvides mere både i Holland og Tyskland, oplyser virksomheden til Børsen.

- Både den nye og den gamle ledelse vurderer, at forretningsgrundlaget og den operationelle drift har udviklet sig positivt - uanset eksogene faktorers midlertidige negative påvirkning - og koncernen står således optimalt forberedt på den forestående internationale ekspansion, siger ledelsen i årsregnskabet.

LÆS OGSÅ: Hi-Fi Klubben tager kampen op med giganter i nyt landFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD