Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Her ender inventaret fra lukkede Kiwi-butikker

Foto: KIWIMandag den 14 august 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En gruppe alvorligt syge mænd samler inventar fra Kiwi-butikkerne og sender det flere tusind kilometer sydpå.

Da Netto tidligere på sommeren overtog 80 lejemål fra discountkæden Kiwi, var det egentlig meningen, at al inventaret skulle sælges. Men den plan er nu ændret, skriver Netto i en pressemeddelelse.

Inventaret fra 20 butikker bliver i stedet doneret til en ny landbrugsskole i det vestafrikanske land Senegal. Initiativtageren er Søren Søgaard fra Haderslev, som gennem en årrække har arbejdet på forskellige projekter i Afrika.

Han startede indsamlingen op, fordi det frivillige arbejde gav adspredelse fra tilværelsen som kræftramt. Derfor gik han sammen med en gruppe alvorligt syge personer for at skaffe materialer til den senegalesiske skole.

- Nettos donation betyder faktisk en hel del. Skolen skal genopbygges fra bunden og den har brug for al den hjælp, som den kan få. Planerne for skolen er ambitiøse, især fordi området omkring skolen er yderst velegnet til landbrug. Og Senegal kan i den grad løfte sit landbrug og processen inden for forædling af råvarer med en moderne og bæredygtig tilgang, siger Søren Søgaard.

Kiwi-hylder kan gøre en forskel

Landedirektør hos Netto, Brian Seemann Broe, udtrykker tilfredshed med at bidrage til projektet, der skal støtte Mboro Develop Center, som skolen hedder.

- Vi er naturligvis glade for at kunne hjælpe Søren Søgaard og hans team af frivillige. Donationer handler ofte om penge, derfor glemmer man hurtigt, at andre aktiver som for eksempel vores hylder kan være med til at gøre en forskel andre steder i verden. Vi har lavet en aftale med Søren om, at han kan hente inventar fra 20 butikker, siger han.

Lige præcis hylderne spiller en vigtig rolle, fordi de skal være med til at øge fødevaresikkerheden ved at adskille kød og grøntsager fra hinanden.

Kan ikke selv tage afsted

Inventaret fra Kiwi-butikkerne bliver samlet i Haderslev, hvorefter det bliver fragtet videre til Senegal. Af helbredsmæssige årsager kan hverken Søren Søgaard eller andre fra gruppen af frivillige rejse til Afrika i denne omgang.

En gruppe frivillige i Afrika - som inkluderer en tidligere chef i Mærsk - står dog klar til at køre processen videre. Det gælder fordeling af materialer og møder med den senegalesiske regering.

Efter planen skal halvdelen af inventaret sælges for at dække udgifter til fragt og køb af andre materialer til skolen.

LÆS OGSÅ: Alle nye Nettobutikker får ny indretningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD