Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Formand afslører stor fremgang i Coops indtjening

Foto: SuperbrugsenMonday den 29 January 2018 kl. 09:18 - Kilde: Berlingske Business

Få måneder inden formandsvalget løfter Lasse Bolander nu lidt af sløret for koncernens indtjening i 2017.

Tidligere end normalt har formanden for Coop - Lasse Bolander - nyt om koncernens årsregnskab. Det skriver Berlingske Business.

EBIT-indtjeningen står til at blive fordoblet eller tredoblet, vurderer formanden, som ikke kan komme med et mere præcist tal. I årsregnskabet for 2016 faldt samme nøgletal til 111 mio. kroner fra 340 mio. året før.

Fremgangen tilskrives færre omkostninger og gode tider for Superbrugsen. Men også discountkæden Fakta har fået det bedre.

- Kæden giver også underskud i 2017, men det er i en helt anden liga. Vi kan se, at kurven går den rigtige vej, og at de initiativer, som vi har arbejdet med igennem flere år, begynder at virke, siger Lasse Bolander til Berlingske Business.

Formandsvalget venter

Til april skal Lasse Bolander forsvare sin post ved et formandsvalg. Coops tre kædeforeninger og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening har været stærkt utilfredse med koncernes øverste ledelse og forsøger i øjeblikket at finde en modkandidat.

I januar offentliggjorde Coop, at man ville sænke priserne på en lang række hverdagsprodukter. Samme måned kom det frem, hvordan en ny strategi skal skære et trecifret millionbeløb af koncernens omkostninger. En gennemgang af butiksnettet er blandt andet på tegnebordet.

- Vi ser på hele danmarkskortet for at se, hvilke koncepter, der passer bedst, og hvis der er butikker, der ikke har en fremtid, så skal de lukke, sagde Lasse Bolander til Børsen.

LÆS OGSÅ: Spareplaner fører til butikslukninger i Coop

Læs hele artiklen på Berlingske Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD