Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Forbrugertilliden overrasker positivt - men detailsalget er uændret

Foto: detailfolk.dkThursday den 23 March 2017 kl. 10:48 af: Dennis Clausager

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en overraskende høj forbrugertillid, men tilsyneladende udmønter det sig ikke i højere salg i de danske butikker.

Februar er traditionelt en stille måned for detailhandlen, og detailomsætningsindekset fra februar måned, viser da også, at detailsalget var 0,1 procent mindre end i januar.

I perioden fra december 2016 til februar 2017 oplyser Danmarks Statistik, at detailsalget var 1,0 pct. lavere end salget i perioden september-november 2016. Danmarks Statistik noterer sig dog, at man skal tilbage til 2011 for at finde en periode, der havde samme høje niveau som perioden september-november 2016.

Alle tal er korrigeret for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage.

Ser lyst på økonomien

Så selv om butikkerne ikke umiddelbart mærker effekten, så vidner det netop offentliggjorte forbrugertillidsindeks for marts måned om stor tro fra forbrugernes side på deres nuværende økonomiske situation. Tallene viser også en tro på, at familiens økonomi forventes at være endnu bedre om et år.

Forbrugertilliden steg til 6,2 i marts, sammenlignet med 4,8 i februar. Niveauet ligger ifølge Danmarks Statistik, dermed lidt højere end de seneste seks måneders gennemsnit på 2,9. Indikatoren belyser befolkningens syn på den nuværende og fremtidige økonomiske situation.

LÆS OGSÅ: Disse kæder forsvandt i 2016Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD