Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Flere ledere vil ikke ansætte tykke mennesker

Colourbox
Wednesday den 1 March 2017 kl. 06:10 af: Lise Møller Schilder

Er man markant overvægtig, er risikoen for at blive sorteret fra til jobsamtalen meget større. Det viser ny undersøgelse.

Mange ledere undgår at ansatte markant overvægtige ansøgere til et job. Det viser en ny undersøgelse fra organisationen Lederne, der har spurgt i alt 1.373 ledere.

Her svarer 37 procent, at de er delvist enige eller enige i, at de som ledere vil undgå at ansætte markant overvægtige personer. 24 procent er hverken uenige eller enige. Kun 38 procent siger, at de ikke vil fravælge markant overvægtige personer.

Det er dog ikke lovligt at diskriminere i forhold til udseende, hvis det ikke påvirker ansøgerens faglige og personlige kvalifikationer. Det forklarer arbejdsmiljøchef hos Lederne, Lars Andersen.

Samtaler om vægtøgning

Undersøgelsen viser derudover, at de adspurgte ledere er meget delte i spørgsmålet om, hvorvidt de skal tale med deres medarbejdere, hvis de tager meget på.

33 procent mener, at det ér en del af ledelsesopgaven, mens 50 procent af lederne svarer ”nej” til, at man som leder skal indkalde til en samtale om vægt. 17 procent svarer ”ved ikke”.

- Medarbejdernes livsstil, herunder deres spisevaner og forhold til at dyrke motion, er som udgangspunkt en privat sag, og det er ikke lederens ansvar at blande sig i, om medarbejderne er overvægtige, siger Lars Andersen og fortsætter:

- Men hvis en medarbejders markante overvægt begynder at få indflydelse på den pågældendes performance eller evne til at udføre arbejdet, er det en anden situation.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i marts.

LÆS OGSÅ: Så stor er chefens lønstigning i 2016Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD