Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Flere ser nethandel som en trussel mod lokale butikker

Foto: detailfolk.dkMonday den 6 March 2023 kl. 11:48 af: Kristian Holgersen

 

Handel på nettet går ud over lokale butikker, mener et flertal af danske forbrugere. Men skaden er ikke så stor igen, mener direktør.

Ifølge tal fra den årlige E-handelsanalysen, som Dansk Erhverv udgiver, mener flere danskere, at nethandel gør livet sværere for de fysiske butikker.

På udsagnet Nethandel går ud over de lokale fysiske butikker, svarer 32 procent meget enig, mens 56 svarer enig. Det er lidt flere end året før.

E-handelsdirektøren i Dansk Erhverv, Niels Ralund, ærgrer sig over tallene. Han mener ikke, at skaden er så stor igen.

- Det vil være naivt at sige, at e-handlen ikke spiller en rolle i forhold til mindre, lokale butikker, der lukker, men jeg mener, at ”vi” får en større del af skylden, end vi burde, siger han.

- I mine øjne burde vi tale mere om de mange fysiske butikker, der udnytter de digitale muligheder. Det er der mere perspektiv i, for tallene viser tydeligt, at forbrugerne i mindre grad skelner mellem, om de handler online eller fysisk – den holdning kan alle andre aktører lære af, siger Niels Ralund.

På den anden side mener et klart flertal, at nethandlen forbedrer indkøbsmulighederne i udkantsområderne. 23 procent er meget enige i det udsagn, mens 64 er enige.

LÆS OGSÅ: Måling: Danskere er blevet mere begejstrede for nethandelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD