Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Faldende detailsalg bekymrer Dansk Erhverv

Foto: detailfolk.dkFredag den 22 maj 2015 kl. 11:11 af: Freja Thorbech

Det er bekymrende, at detailsalget de seneste måneder har været næsten uændret, mener man hos Dansk Erhverv, der dog også ser lyspunkter.

De seneste måneders salg i de danske butikker får nu så småt panderynkerne frem hos Dansk Erhverv.  

Fra marts til april faldt detailsalget 0,2 procent. Det var fjerde måned i træk med relativt små og skiftende månedlige udsving, og salget i perioden februar til april var på niveau med salget i november til januar. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. 

- Der tegner der sig et billede af, at danskerne i sammenligning med 2014 har løsnet lidt op for det ret faste greb om pengene, som har præget forbruget i en årrække. Når det er sagt, så er det da lidt bekymrende, at udviklingen de seneste måneder har være tæt på uændret, men det viser os, at det forbrugsopsving, som nok fortsat er i gang, ikke er helt så kraftigt, som man kunne håbe, siger økonom Mira Lie Nielsen fra Dansk Erhverv i en udtalelse.

Detailsalget er afgørende

Et godt detailsalgt er afgørende for den danske økonomi.

- Øget salg i landets butikker og generelt flere af forbrugernes penge i omløb skaber vækst og arbejdspladser, og derfor er det afgørende at bl.a. detailsalget holder momentum, siger Mira Lie Nielsen.

Hos Dansk Erhverv ser man dog fortsat positivt på 2015 samlet set.

- Mange pile peger i retning af, at forbruget får et løft op i år, og en af de faktorer, som har stor betydning for den udvikling, er bedringen på boligmarkedet, det fortsat lave rente- og inflationsniveau, som sikrer at langt de fleste har fået flere penge mellem hænderne, siger Mira Lie Nielsen.

Derudover mener hun også, at det har en betydning, at der i dag er 50.000 flere lønmodtagere end for to år siden. Et fast arbejde samt afstand til finanskrisen giver nemlig formentlig en hjælpende hånd til forbruget.

- Et niveauløft af privatforbruget er afgørende, hvis der skal gas nok på opsvinget til at skabe et gearskifte og rykke dansk økonomi fra første op i andet eller tredje gear, siger Mira Lie Nielsen.

Detailomsætningsindekset er baseret på omsætningstal indberettet af danske detailvirksomheder. Heri indgår også danske internetbutikker. Der er dog også internethandel, der ikke indgår i tallene. Det er den, der er foretaget hos udenlandske internetbutikker og internethandel direkte hos produktions- eller engrosvirksomheder.

LÆS OGSÅ: Stor tvivl om danskernes privatforbrugFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD