Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Europa banker USA i nethandel

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 4 juni 2013 kl. 09:55 af: Dennis Clausager

E-handlen på tværs af landegrænserne vokser hastigt i disse år, og nye tal viser, at Europa fortsat er større end USA i e-handelsstørrelse.

- Kig nu ud over vores egen lille andedam, og tænk i større europæisk eller globalt perspektiv! Sådan lyder budskabet og opfordringen oftere og oftere fra e-handelseksperterne til de danske netbutikker.

Og nye tal fra Ecommerce Europe, den europæiske paraplyorganisation for e-handelsvirksomheder, viser ifølge FDIH, at der er god grund til at følge rådet.

Den europæiske nethandelsomsætning steg med hele 19 % til 312 milliarder euro i 2012. Heraf stod de 28 EU-lande (inklusiv Kroatien, der bliver medlem af EU den 1. juli 2013) for ca. 89 % med en omsætning på ca.  277 milliarder euro. 

Mere end 550.000 webshops

Ifølge FDIH, vurderer Ecommerce Europe, at antallet af egentlige B2C webshops rundede 550.000 ved udgangen af 2012, og dette tal vokser med ca. 15-20 % om året. Udviklingen går lige nu hurtigst mod syd og øst, der er ved at mindske afstanden til de mere modne markeder  i Nord-, Vest- og Centraleuropa.

LÆS OGSÅ: Netbutikkers ekspansion kræver hårdt arbejde

E-handlen er samtidig en betydelig faktor for den europæiske beskæftigelse, hvor det anslås, at mere end 2 millioner mennesker - direkte eller indirekte - er i job grundet e-handelssektoren.

Europa slår USA i e-handel

Siden 2010 har Europa været større end USA i e-handelssammenhænge og har i dag en andel på 35,1 procent af den globale omsætning mod 33,1 procent for Nordamerika, herunder USA og Canada.

Norden, Holland og Storbritannien har, ifølge Wijnand Jongen, vice-præsident i Ecommerce Europe, tidligere haft et forspring grundet befolkningens store internetforbrug, samt brugen af mobile enheder. Men samtidig påpeger Wijnand Jongen, at de øvrige europæiske lande er ved at indhente dem.

Ecommerce Europa forventer, at europæisk B2C e-handel bliver fordoblet i størrelse ved udgangen af 2016 og dermed når en omsætning på 625 milliarder euro.

Tallene fra Ecommerce Europa er opgjort i samarbejde med forskellige e-handelsforeninger i Europa, herunder FDIH i Danmark, og i samarbejde med analyseinstituttet GfK.

Læs mere om undersøgelsen hos FDIH herFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD