Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Et stykke fra topformen: Forbereder salg af sportskæde

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 7 maj 2019 kl. 09:15 - Kilde: Børsen

Sportmaster har de seneste år været plaget af svingende form og røde tal. Nu planlægger kapitalfond af sælge sportskæden, skriver avis.

Kapitalfonden Nordic Capital er i færd med at forberede et salg af Sportmaster.

Det skriver Børsen på baggrund af kilder med kendskab til sagen.

Nordic Capital, der afviser at kommentere historien, overtog Sportmaster i 2012. Men siden har kæden haft besvær med at tjene penge nok. Fra 2013 til 2017 lyder det samlede tab på 100 millioner kroner.

- Væksten i branchen er drevet af specialistforretninger som Eventyrsport, Spejdersport og f.eks. golfbutikker, hvorimod generalister som Sportmaster og Intersport er langt mere udfordret, siger Dorthe Wimmer til Børsen. Hun er detailekspert hos Retail Institute Scandinavia.

Ny topchef og digitale investeringer

I februar blev 47-årige Sofie Lindahl-Jessen udpeget som ny administrerende direktør for Sportmaster. Hun afløste Jens Høgsted, som blev fyret i sensommeren 2018.

- Siden September sidste år har vi været på udkig efter den helt rigtige CEO, der både havde kendskab til sport og modebranchen samt en stor forståelse for omni-retail og den digitale udvikling i branchen, sagde bestyrelsesformand Michael Christiansen om ansættelsen.

Lige netop den digitale del af forretningen har selskabet bag Sportmaster, Sport Nordic Holding Group, investeret mange penge i. Det var blandt andet med til at trække bundlinjen for 2017 ned i et minus på 17,5 millioner kroner.

Sportmaster har 100 butikker, mens Rezet Sneaker Store, der hører under samme selskab, driver fire. Begge kæder er også på nettet, hvor 17 procent af Sport Nordic Groups salg foregik i 2017 - en stigning på 40 procent.

LÆS OGSÅ: Sportskæde køber konkursramt netbutik og går internationalt

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD