Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Er næsten ukendt herhjemme: Dansk kæmpe åbner flagskibsbutik

Mandag den 27 januar 2020 kl. 09:46 af: Kristian Holgersen

I udlandet sælger en dansk virksomhed møbler i over 140 monobrand-butikker. Nu åbner en flagskibsbutik i Danmark.

De er måske ikke så kendte herhjemme - i hvert fald ikke på detailfronten. Men den danske virksomhed Flexa sælger faktisk børnemøbler i en lang række franchisebutikker verden over.

I Danmark bliver antallet af egne butikker nu fordoblet - fra én til to. Der er tale om en stor flagskibsbutik i Aarhus, skriver Flexa i en pressemeddelelse.

- Vi har i dag 140 franchise-butikker i hele verden, men vi har manglet et sted herhjemme, hvor vi kan gå forrest med at teste nye tiltag af, siger Carsten Dan Madsen. Han er administrerende direktør i Flexa.

- Omsætningen i Danmark udgør en meget lille del af den samlede omsætning, men det er netop det danske design, der er vores succes i udlandet, vi er positioneret som en dansk designvirksomhed, så Danmark vil altid være et vigtigt testmarked, fortsætter han.

Flagskibsbutikken kommer ikke til at fremstå som en normal butik. I stedet skal den være som en lejlighed med flere rum, hvor kunderne kan opleve børnemøblerne fra Flexa i hjemlige omgivelser.

Hovedkontoret flytter med

Fremover kommer ledelsen også til at være på adressen i Aarhus. Sammen med afdelingerne for it, økonomi, marketing og designudvikling flytter de fra det gamle hovedkontor i byen Hornsyld, hvor der stadig vil være lager og et prototypeværksted tilbage.

- Beslutningen om at flytte til Aarhus har været et ønske, der er opstået i naturlig forlængelse af virksomhedens transformation fra produktions- til design- og detailvirksomhed, siger Carsten Dan Madsen.

- Det er vigtigt for os at komme helt tæt på de danske forbrugere, så vi på første hånd kan få deres reaktioner på nye designs og tiltag, før vi ruller dem ud i hele verden, siger han.

Flagskibsbutikken og hovedkontoret har fundet plads i en større bygning kaldet Bispegaarden i centrum af Aarhus.

Flere talenter

At valget falder på Aarhus er ikke tilfældigt. Det skal gavne satsningen på nethandel.

- Vi er ved at flytte os til at blive mere og mere digitale. Onlinehandel, både gennem vores forhandlere og for os selv, vil komme til at fylde langt mere i årene fremover og det kræver medarbejdere med andre kompetencer, siger Carsten Dan Madsen.

- Det har været svært for os at tiltrække de unge talenter til Hornsyld, så vi gik bevidst efter et sted tæt på offentlig transport, men også med parkeringspladser til både medarbejdere og kunder, fortsætter han.

Flexa har i forvejen en butik i København. Ellers sker en stor del af salget i Danmark gennem shop-in-shop i Ilva-butikkerne. 

LÆS OGSÅ: Velforberedt brand åbner flagskibsbutik på StrøgetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD