Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Eksperter spår dyster fremtid for Fona

Foto: detailfolk.dkFriday den 1 April 2016 kl. 11:02 - Kilde: Berlingske Busines

Med blot otte butikker i fremtiden får den stærkt pressede elektronikkæde Fona svært ved at overleve, vurderer to detaileksperter.

Torsdagens nyhed om, at Fona nu blot vil beholde otte butikker ud af indtil for kort tid siden 56 butikker, bliver mødt med skepsis hos to detaileksperter.

- Det kan godt være, at de resterende butikker hver især har en god performance og en attraktiv beliggenhed, men det er svært at se, hvordan det skal hænge sammen i bagenden af forretningen. Hvordan skal man sikre en god økonomi, infrastruktur, webportaler osv. baseret på otte butikker? spørger Frederik Aakard i et interview med Berlingske Business.

Frederik Aakard er partner i Audon og ekspert i virksomhedshandler.

LÆS OGSÅ: Ny massefyring på mail hos Fona vækker atter harme

I februar meddelte den pressede Fona-kæde, at kæden ville lukke 25 butikker, mens 31 butikker ville fortsætte. Det betød i første omgang, at 300 ud af de 975 ansatte i Fona på daværende tidspunkt blev fyret, men torsdag er det kommet frem, at nu blot 8 ud af 56 Fona-butikker overlever efter den rekonstruktion, selskabet er i gang med.

- Man må jo håbe på, at de ikke starter helt forfra, men har identificeret nogle mulige investorer eller partnere, der er villige til at købe et Fona med otte butikker. Det er dog er svært at forestille sig, at en så lille kæde kan tage konkurrencen op med de store aktører, siger Frederik Aakard videre til Berlingske Busines.

LÆS OGSÅ: Blodbadet fortsætter: Kun disse otte Fona-butikker overlever

Hård konkurrence

Ifølge både Frederik Aakard og detailhandelsekspert Bruno Christensen er det yderst tvivlsomt, om det overhovedet er muligt at drive en overlevelsesdygtig kæde på blot otte butikker, når elektronikmarkedet er så konkurrenceudsat, som det er tilfældet.

- Det, vi ved fra andre dele af branchen, er, at når man kommer ned i det butiksantal, så er det rigtigt svært. En decideret kapitalkædedannelse med otte butikker inden for et så konkurrencepræget område som det her vil kræve noget helt særligt af den løsning, der kommer, siger Frederik Aakard.

Han bakkes op af Bruno Christensen.

- Det her er jo en afvikling af Fona som landsdækkende kæde. Tilbage bliver der tilsyneladende nogle få butikker i København, men den tid, hvor Fona var et navn og en landsdækkende kæde, er overstået med den her udmelding, siger Bruno Christensen til Berlingske Busines.

LÆS OGSÅ: Fona lukker 25 butikker i forsøg på at overleve

Læs hele artiklen på Berlingske Busines


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD