Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Ejer af tre butikskæder oplever vækst over hele linjen

Foto: detailfolk.dkMandag den 10 maj 2021 kl. 10:54 af: Kristian Holgersen

En konkurs hos konkurrenten og tvangslukning af butikker trækker årsregnskabet for kædekontoret Indeks Retail i hver sin retning.

De tre frivillige kæder, Bog & idé, BOGhandleren og Legekæden, som alle har Indeks Retail som kædekontor, oplevede vækst gennem 2020.

Fremgangen er kommet i hus trods de højst usædvanlige forhold under coronakrisen, hvor alle centerbutikkerne måtte holde lukket i næsten 80 dage, mens hele kæden blev ramt af de strenge restriktioner over julen.

I alt lyder omsætningen i Indeks Retail på godt 545 millioner kroner, og det er 120 millioner mere end sidste år. Samtidig vokser bundlinjen til næsten fire millioner, hvilket er det højeste niveau længe.

En væsentlig årsag til væksten er overtagelsen af en række butikker fra Arnold Busck, som gik konkurs i april sidste år.

- Indeks Retail faciliterede en købsproces for de ejere, der ønskede at deltage. Det lykkedes at overtage i alt 16 butikker fra den tidligere Arnold Busck-kæde. Alle overtagne butikker har oplevet vækst, efter de er
indlemmet i Bog & idé-konceptet, fremgår det af årsrapporten.

Desuden har Indeks Retail noteret en stærk fremgang i Bog & idés netbutik, som nu er kædens største butik målt på omsætning.

Svært at drive detailhandel

Varer som bøger, puslespil og legetøj har vist sig at være resistente over for coronakrisen, og det har været med til at bære Indeks Retail gennem 2020.

Men de hårde restriktioner gør det alligevel svært at drive forretning.

- Forventningerne for kædernes butikker i 2021 er fremgang i de perioder, hvor butikkerne må holde åbent, men regeringens hårde nedlukning ultimo 2020 med fortsættelse ind i 2021, gør det vanskeligt at drive detailhandel på en rentabel måde, fremgår det af årsrapporten.

- For nærværende forventer koncernen samlet set et resultat i det kommende regnskabsår, som ligger under det realiserede resultat for 2020, men dog fortsat et positivt resultat, skriver ledelsen.

Indeks Retail har i alt 169 fysiske butikker. 120 hører under Bog & idé, 14 i BOGhandleren og 35 i Legekæden.

LÆS OGSÅ: Boghandlerne går på jagt efter en ny direktørFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD