Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Direktøren for Interflora stopper efter næsten otte år

Wednesday den 17 November 2021 kl. 06:08 af: Kristian Holgersen

Tiden er inde til at komme videre, mener direktøren i Interflora, der samtidig har gjort en investering til en guldrandet forretning i forbindelse med et ejerskifte.

Søren Flemming Larsen har valgt at stoppe som adm. direktør for blomsterkæden Interflora. Det skriver han i et længere indlæg på LinkedIn.

En periode på næsten otte år i spidsen for Interflora i Danmark endte det med at blive til for Søren Flemming Larsen, som endnu ikke har lagt sig fast på næste skridt i karrieren.

- Det har været nogle meget spændende år, hvor Interflora Danmark har haft den højeste omsætning nogensinde, er et brand, som så godt som alle danskere kender og vælger at bruge, når der skal sendes blomster- og gavehilsner, skriver Søren Flemming Larsen.


INTERFLORA DANMARK A/S

Interflora har i skrivende stund 260 butikker. Det er færre end ved salget i 2018, hvor den frivillige kæde bestod af godt 300 butikker.

Resultat af primær drift
2020: 53.979 t.DKK
2019: 24.291
2018: 14.781

Årets resultat
2020: 40.319 t.DKK
2019: 19.293
2018: 9.443


For tre år siden var Søren Flemming Larsen med, da Interflora blev solgt til sin franske storebror, Interflora Frankrig. Tidligere i år skiftede ejerskabet så igen - denne gang var køberen PAI Partners, som også hører hjemme i Frankrig.

- Det hele har været spændende og bestemt også udfordrende, skriver Søren Flemming Larsen, som i forbindelse med det første ejerskifte også købte sig ind i den danske del af Interflora.

Ifølge Bureaubiz skød han dengang tre millioner 3,5 millioner kroner i selskabet, og de var blevet til lidt mere end 29 millioner, da Søren Flemming Larsen solgte sin beholdning. En stor fortjeneste.

Interflora har ikke kommet med en officiel melding på, hvem der overtager posten som adm. direktør. En opdatering cvr-registeret viser, at franskmanden Eric Ledroux netop har fået Søren Flemming Larsens plads i direktionen.

Kritik fra butiksindehavere

Gennem efteråret har enkelte butikker i byer som Holstebro, Varde og Assens valgt at droppe ud af kædesamarbejdet.

Det fremgår af historier fra Dagbladet Holstebro-Struer, Fyens Stiftstidende og Avisen Danmark.

- Interflora er begyndt at malke koen for ivrigt. Det er svært at være tilfreds med, at de tager så meget i provision, og det går i sidste ende ud over kunden, som får mindre for pengene, siger en anonym blomsterhandler, der har meldt sig ud af Interflora, til Fyens Stiftstidende.

Søren Flemming Larsen har medgivet, at flere butikker end normalt har meldt sig ud, men han har samtidig afvist kritikken.

- Det er en lille og beskeden betaling, vi tager for et enormt arbejde. Vi fordeler hver dag tusindvis af buketter til florister over hele landet, sagde direktøren til Dagbladet Holstebro-Struer i september.

- Det eneste, de skal gøre, er at bukke sig ned til computeren, tage ordren, og naturligvis binde buketten, og for det arbejde får de over 70 procent af prisen. Floristen for ligeledes hele afregningen fra kunden til levering, uden at Interflora Danmark skal have en del af dette, sagde han.

LÆS OGSÅ: Blomstrende kæde går endnu længere med oplevelseskoncepterneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD