Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Detailsalget ramte vildt niveau i november

Foto: detailfolk.dkDETAILSALGET

Procentvis ændring i forhold til foregående måned / tre måneder.

Tallene er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

Detailhandel i alt
Sep: -1,0
Okt: 8,3
Nov: -3,1

Fødevarer og andre dagligvarer
Sep: -1,1
Okt: 3,4
Nov: -2,7

Beklædning mv
Sep: -5,1
Okt: 14,2
Nov: -3,0

Andre forbrugsvarer
Sep: -0,3
Okt: 11,7
Nov: -3,6

Kilde: Danmarks Statistik

Mandag den 21 december 2020 kl. 11:48 af: Kristian Holgersen

Efter et historisk boom dykker detailsalget en smule, men niveauet er stadig det næsthøjeste nogensinde. Økonom har lidt malurt klar.

Året har budt på vilde udsving i detailsalget på grund af coronakrisen.

I foråret fik butikkerne et slag over nakken, men over sommeren begyndte forbrugerne igen at finde tegnebøgerne frem fra baglommerne.

Den udvikling kulminerede, da de indefrosne feriepenge blev sendt ud til rigtig mange danskere, og i oktober kunne Danmarks Statistik således måle det højeste niveau nogensinde i detailsalget.

Helt så gode er tallene for november ikke, hvor detailomsætningen faldt med 3,1 procent. Men niveauet er stadig bemærkelsesværdigt højt, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til den nye måling.

- Detailhandlen ligger fortsat langt over normalen, idet detailomsætningsindekset nåede sin næsthøjeste værdi i november - kun overgået af oktober i år.

Omsætningen faldt i alle varegrupper. Det største fald var i salget af 'andre forbrugsvarer', som havde en 3,6 procent lavere omsætning i november, mens varegrupperne 'fødevarer og andre dagligvarer' og 'beklædning mv.' faldt med henholdsvis 2,7 og 3,0 procent.

Økonom: Husk restriktionerne

Privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank har skrevet en analyse af tallene fra Danmarks Statistik. Han hæfter sig ved det høje forbrug.

- Den helt store årsag til, at det høje niveau for detailsalget fortsætter i november, er naturligvis de udbetalte feriepenge, som gav detailsalget et endnu større boost i oktober. I tillæg byder november på Black Friday, som har gjort måneden til en af de helt store handelsmåneder de senere år, skriver han på Arbejdernes Landsbanks hjemmeside.

Men samtidig minder han om december måneds restriktioner og nedlukninger i detailhandlen.

- Inden vi får armene for højt op over et buldrende detailsalg, er der flere ting, vi skal huske på. December har nemlig budt på en perlerække af øgede restriktioner kulminerende med onsdagens nedlukning af detailhandelen fra 25. december, mens storcentre allerede blev lukket i torsdags, skriver han og fortsætter:

- Nedlukningen sker på et skidt tidspunkt for storcentrene i de sidste dage op mod jul, hvor der er allermest gang i den sidste julehandel, mens resten altså lukker fra den 25. december.

LÆS OGSÅ: Feriepenge ramte detailsalget: - Vanvittig opturFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD