Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Detailåret 2014: Topchefernes bud på vinderopskriften

Foto: detailfolk.dkMonday den 13 January 2014 kl. 11:15 af: Freja Thorbech

Den danske detailbranche står over for en række udfordringer i 2014. Tre detailtopchefer giver her deres bud på, hvordan slaget skal vindes.

Cross channel, det vil sige samspillet mellem salgskanaler, skal vinde slaget for de danske detailkæder i 2014.

Det er der bred enighed om blandt de tre topchefer, som detailfolk.dk har fået til at spå om udviklingen for lige netop deres kæde, branche og detailbranchen generelt i 2014.

De tre topchefer, vi har talt med, er adm. direktør i Elgiganten Peder Stedal, adm. direktør i Kop & Kande Peter Rønn samt Henrik Christensen, der er adm. direktør i Indeks Retail, der står bag kæderne Bog & idé samt Legekæden.

- Vi står i en brydningstid, hvor det handler om at kombinere de gode gammeldags dyder kendt fra de fysiske butikker med de mange nye spændende muligheder som er på de digitale platforme. De aktører, der formår at gøre kundeoplevelsen mest gnidningsfri, bekvem og intuitiv vil uden tvivl komme bedst gennem 2014 og årene fremover, siger Peder Stedal fra Elgiganten.

Samme melding kommer fra den adm. direktør i Kop & Kande, Peter Rønn.

- Forbrugerne taler ikke længere om ”online” eller ”offline” handel – men bare om ”handel”. Kunderne forventer adgang til varerne 24/7, og at alle platformene spiller sammen. Derfor tror jeg på mulighederne med en effektiv cross channel strategi, hvor man udnytter fordelene fra flere platforme, siger han. Her mener han, at isenkræmmerbranchen er langt fremme, og han tror derfor på, at den ellers hårdt pressede branche derfor vil komme styrket ud af 2014.

Hos Indeks Retail fremhæver adm. direktør Henrik Christensen også cross channel, som han mener også bør indbefatte moderne markedsføring på medier som eksempelvis Facebook og Instagram.

- De detailvirksomheder, der evner at kombinere moderne detailhandel med moderne markedsføring, vil være dem, der står stærkt i fremtiden. Hvis man samtidig også evner at tilpasse sine forretningskoncepter til det, forbrugerne gerne vil have, så man både er specialbutik, prisaggressiv og har alle de faktorer med, der skal til for at drive en moderne detailhandel, så tror jeg, at man kan komme rimelig pænt med, siger Henrik Christensen til detailfolk.dk.

Uændret forbrug

Ingen af de tre topchefer tror på, at forbruget vil stige nævneværdigt i 2014.

- Folk tør ikke bruge penge, og jeg tror derfor også, at vi vil komme til at se et fladt marked i 2014. Jeg tror, at det handler om at holde fast i det, man har og gøre det bedre med det, siger Henrik Christensen.

I Kop & Kande mener Peter Rønn, at omsætningen vil rykke rundt mellem brancherne.

- Samlet set tror jeg forbruget i 2014 vil være uændret rent pengemæssigt, men der er ingen tvivl om, at omsætningen mellem de forskellige brancher vil skifte. Det er i højere grad end tidligere konkurrence mellem brancherne, som vil præge billedet. Vi taler altså ikke udelukkende om konkurrence mellem kæderne i branchen eller brancheglidning, siger han.

(Artiklen fortsætter på næste side)


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD