Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Derfor roser HK Flying Tiger

Foto: Tiger/PRMonday den 11 September 2017 kl. 10:15 af: Lise Møller Schilder

HK Handel er meget glade for et nyt initiativ fra Flying Tiger Copenhagen. De anbefaler alle andre at gøre det samme.

Flying Tiger har haft held med at uddanne sine ældre ufaglærte medarbejdere. Og det tiltag er HK så begejstret for, at fagforeningen nu anbefaler andre kæder at bruge lignende metoder. 

Det Flying Tiger Copenhagen har gjort, er, at de har tilbudt de ufaglærte at følge samme skoleforløb, som kædens butikselever følger. Men forløbet foregår på lukkede hold kun for elever fra firmaet.

- Umiddelbart virker det måske ikke som den store forskel, men som voksen ufaglært, der gerne vil uddanne sig, kan det være en meget stor barriere at følge et hold, hvor de andre elever er markant yngre end en selv og kommer fra forskellige butikker, skriver HK Handel på sin hjemmeside 

Succes med gamle og unge sammen

På kædens undervisningshold er de andre elever også yngre. Til gengæld er der som regel 2-3 andre ufaglærte med. Og så kommer alle eleverne fra den samme butikskæde.

– I begyndelsen var vi lidt bekymrede for, hvordan det skulle gå, når vi satte en ufaglært på 60 år sammen med unge elever, der kommer lige fra handelsskolen. Men det der miks af unge og ældre har simpelthen været så godt, siger HR-manager i Nordeuropa Per Tejlmand og fortæller, at der blandt de tidligere ufaglærte i kæden nu er to, der er blevet butikschefer.

Som ufaglært butiksmedarbejder kan man med op til 15 ugers uddannelse blive faglært og dermed få ekstra rettigheder, højere løn og også ruste sig bedre til fremtidens jobmarked, oplyser HK.

Alle bør lade sig inspirere

Faglig chef i HK Handel, Kim Jensen, ser gerne at andre kæder, der også har samlede elevhold, lader sig inspirere af Flying Tiger Copenhagen:

– Flying Tiger har jo gjort noget helt genialt her. Det er virkelig vigtigt, at alle vores medlemmer efter- og videreuddanner sig. Så når man med en relativt simpel manøvre gør det markant nemmere og meget mere trygt for de ufaglærte at få en uddannelse, så kan vi kun bakke op om det, siger han.

LÆS OGSÅ: Her er Flying Tigers nye topchefFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD