Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dansk Apple-forhandler i milliontab

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 19 december 2013 kl. 13:52 af: Freja Thorbech

Humac kæmper med både omsætning og indtjening og kan i sit netop fremlagte årsregnskab melde om et millionunderskud.

Der er ikke meget at glæde sig over for Humac i den ellers søde juletid.

Den danske Apple-forhandler har netop fremlagt årsregnskab og melder her om et underskud på 3,2 millioner kroner. Til sammenligning leverede Humac sidste år et plus på 3,4 millioner kroner på bundlinjen.

Og Humac omsætter da heller ikke for lige så meget som tidligere. Mens den danske kæde med 11 butikker sidste år omsatte for 452  millioner kroner, er omsætningen i år faldet til 410 millioner kroner. Ledelsen betegner selv resultatet som utilfredsstillende.

- En kombination af et vigende marked for forbrugerelektronik samt et fald i omsætningen/indtjeningen har udløst et negativt resultat, skriver ledelsen i sin beretning om årsagen til det utilfredsstillende resultat.

Nye butikker på vej

Der er i løbet af året blevet iværksat en række tiltag for at forbedre resultatet. Blandt andet valgte Humac i februar at skille sig af med sin danske topchef.

LÆS OGSÅ: Førende Apple-forhandler skiller sig af med dansk topchef

- Baggrunden for udskiftningen skal primært findes i et utilfredsstillende resultat af regnskabsårets 1. kvartal, som traditionelt er selskabet vigtigste kvartal. Den nye lokale ledelse har udført en række omkostnings tilpasninger samt udskiftet en del ledende medarbejdere i virksomheden, skriver ledelsen i sin beretning.

Man har også haft fokus på at optimere sine butikker i løbet af året. Det vil man fortsætte med til næste år, hvor man også vil flytte butikker til mere velegnede lokationer. Samtidig satser man også på at åbne flere nye butikker.

Og ledelsen ser da også positivt på fremtiden.

- Ledelsen i Humac A/S er overbevist om, at både omsætning og resultat vil stige næste år, hvilket skyldes flere faktorer: Nye strategiske tiltag i alle salgskanaler, forbedringer på omkostningssiden, serviceforretningsenheder samt modernisering af hovedparten af de eksisterende forretninger, skriver ledelsen blandt andet i regnskabet.

LÆS OGSÅ: Danske forhandlere frygter ikke Apple-storesFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD