Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Dagrofa mister stor opgave: Overhalet af nordjysk firma

Om Pilersuisoq

- Pilersuisoq er Grønlands største detailkæde og er en del af KNI-koncernen (det tidligere Kongelige Grønlandske Handel.)

- De 64 butikker i dagligvarekæden ligger fordelt på Grønlands 40.000 km lange kyst

- Hele KNI-koncernen, der består af fem forretningsenheder, genererer en årlig omsætning på 2,5 mia. kr.

Kilde: Arctic Import & Pilersuisoq

Friday den 9 October 2020 kl. 09:56 af: Kristian Holgersen

Den største dagligvarekæde i Grønland skifter Dagrofa ud som leverandør af fødevarer. I stedet kommer der bl.a. Rema 1000-varer på hylderne.

I Grønland har dagligvarekæden Pilersuisoq, der har 64 butikker, nu valgt at skifte leverandør. Det betyder en ende på et længere parløb med Dagrofa-koncernen.

Fremover skal den nordjyse eksportvirksomhed Arctic Import stå for at fylde Pilersuisoq-butikkernes hylder med fødevarer. En del af dem kommer til at stamme fra Rema 1000’s sortiment, da virksomheden har et samarbejde med Reitan Distribution.

- Aftalen med KNI er en stor milepæl for os. Det er den foreløbige kulmination på vores mangeårige arbejde i retning af at blive den foretrukne leverandør til dagligvarekæder på det nordatlantiske marked, siger Thomas Hjordt fra Arctic Import, hvor han er adm. direktør.

- Her har vi de seneste år opnået stor fremgang og står stærkt både på det islandske og færøske marked, og med aftalen med KNI får vi en bredere distribution også på Grønland, siger han i en pressemeddelelse.

Aftalen løber i fem år og har ifølge Børsen en samlet værdi på mindst en milliard kroner.

Kommunikationsdirektør Mariam Skovfoged siger desuden til avisen, at tabet af kontrakten er ærgerlig, men at det ikke påvirker planen om at gennemføre en turnaround efter flere års med økonomiske udfordringer.

LÆS OGSÅ: Dagrofa-kæde går nye veje i jagten på vækstFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD