Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dagrofa: Lokale købmænd giver danskere mere luft i budgettet

Mandag den 13 juni 2022 kl. 06:00 af: Redaktionen

Uden de lokale købmænd skulle mange danskere rejse langt efter dagligvarer, og det ville belaste budgettet, lyder det fra Dagrofa.

Mere end 9.000 ældre danskere ville over 10 kilometer til den nærmest dagligvarebutik, hvis der ikke lå en købmand i deres by.

I stedet har de fire kilometer til de nærmeste indkøbsmuligheder. Det viser en rapport, som analyseinstituttet Damvad Analytics har udarbejdet for Dagrofa og KFI.

Den korte distance betyder, at den gennemsnitlige samfundsgevinst for husstande i kommuner udenfor hovedstaden og provinskommunerne er på over 1.251 kr. om året.

- Det er ret store afstande, som mange danskere skal køre, hvis det ikke var for vores lokale købmænd, siger Dagrofas adm. direktør, Tomas Pietrangeli.

- Uanset hvor man bor, bør man have mulighed for at kunne købe ind uden alt for meget besvær. Det er derfor en vigtig samfundsopgave, som vores gode købmænd løfter, da eksempelvis de ældre borgere ikke behøver at foretage nærmest en rejse for at købe ind til aftensmad, siger han.

Der er meget variation inden for regionerne og kommunerne, når det gælder afstand til nærmeste købmand. Gennemsnittet trækkes op af jyske kommuner, mens der er relativt kort til næste dagligvarebutik i Region Hovedstaden.

- Det er ingen overraskelse, at forskellene er størst i landdistrikterne. Derfor er vores købmænd ekstra vigtige. Ikke mindst i disse tider, hvor benzinen nærmest koster en bondegård. Og samtidig er de frie købmænd konkurrencedygtige, når det handler om prisen på varerne, siger Tomas Pietrangeli.

LÆS OGSÅ: Dagrofa skifter ud på en af de helt tunge poster

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD