Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Da grænserne lukkede måtte Fleggaard tænke hurtigt

Foto: detailfolk.dkDa grænserne lukkede måtte Fleggaard tænke hurtigt

Jens Klavsen, adm. koncerndirektør i Fleggard.

OM FLEGGAARD

- Fleggaard har otte grænsesupermarkeder i eget navn, mens der er ni butikker i Calle-kæden.

- De to kæpder står under normale onstændigheder for omkring halvdelen af den samlede omsætning i koncernen. 

-  Hele koncernen beskæftiger cirka 1.700 medarbejdere fordelt på 14 virksomheder.

- Aktiviteterne er primært inden for detailhandel, grossisthandel og leasing. Dertil komme forretningen på områderne hotel- og restaurationsdrift samt onlinehandel.

Kilde: Fleggaard Holding A/S

Fredag den 5 marts 2021 kl. 05:57 af: Kristian Holgersen

Modsat store dele af den resterende dagligvarehandel har Fleggaard ikke haft samme gavn af coronakrisen. Men katastrofen blev afværget.

For landets supermarkeder har udbruddet af coronavirus ikke udviklet sig til en krise. Tværtimod.

Anderledes ser det ud for grænsehandlen, hvor butikkerne i en periode mistede deres kundegrundlag, fordi rejser mellem Danmark og Tyskland blev underlagt skærpede restriktioner.

Det ramte også Fleggaard-koncernen, som har en stribe grænsebutikker i kæderne Fleggaard og Calle. Omsætningen går fem procent tilbage til 6,6 milliarder kroner, mens overskuddet faldt til 378 millioner.

At pandemien ikke har ramt hårdere skyldes blandt andet, at koncernens grossist- og leasingvirksomheder har haft et godt år. Men snarrådighed er også en del af forklaringen.

- For grænsehandlen kom lukningen af grænserne på ét af de værst tænkelige tidspunkter, da koncernen netop havde klargjort både butikker og lagre til påskehandlen, siger Jens Klavsen, som er adm. koncerndirektør.

Pludselig stod Fleggaard med med en masse dagligvare med kort holdbarhed, som skulle afsætte meget hurtigt, hvis ikke en stor del af den ventede omsætning skulle gå op i røg.

- Heldigvis kunne vi i denne periode drage nytte af de store synergier, der er på tværs af koncernens selskaber, siger Jens Klavsen og fortsætter;

- Vores grossistvirksomheder var i stand til at afsætte udvalgte varer fra vores detailhandel på andre markeder i andre dele af verden, og internt kunne vi således i meget høj grad supplere og hjælpe hinanden.

Lagde ud med en nedtur

I det nye regnskabsår fortsætter pandemien med at gøre livet svært for grænsebutikkerne i Fleggaard.

Restriktionerne for rejser over grænsen blev igen skærpet i efteråret 2020, og selvom butikkerne kan holde gang i omsætningen ved hjælp af klik og hent-løsninger, så er vilkårene for grænsehandlen ikke særlig gode.

Alligevel er Jens Klavsen optimist.

- Vi har kørt på et meget lavt blus i grænsehandlen siden starten af november sidste år, og der er ingen tvivl om, at denne anden bølge også vil sætte et tydeligt præg på indeværende regnskabsår, siger han.

- Men heldigvis har vi flere ben at stå på, og vi har netop bevist, at vi er i stand til at være omstillingsparate, når tingene ikke er som de plejer. Både vores grossist- og leasingvirksomheder er kommet godt fra start i 2020/21, og derfor forventer vi også at komme tilfredsstillende ud af indeværende regnskabsår, siger direktøren.

LÆS OGSÅ: Lukkede grænser styrkede salget i danske butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD