Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Corona sender B&O ud i gigantisk økonomisk uvejr

Foto: detailfolk.dkTuesday den 12 May 2020 kl. 10:21 af: Dennis Clausager

Lønnedgang til ledelsen, kapitaludvidelse og øgede kreditrammer er nogle af de initiativer der skal føre designvirksomheden gennem krisen.

En nedgang i omsætningen på 26% for de første 11 måneder af regnskabsåret, sender B&O ud i en voldsom økonomisk situation, og derfor varsles der nu en stor kapitaludvidelse, der skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i starten af juni. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Alvorlig situation

Bestyrelsesformanden understreger i meddelelsen, nødvendigheden af kapitalforhøjelsen hvis den ikoniske virksomhed skal klare sig gennem krisen.

- Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale COVID-19-krise. Som andre forbrugerbrands er vi påvirket af de nedlukninger, der er indført i de fleste lande verden over, og det står klart, at krisens varighed og omfang vil fortsætte med at påvirke salget på flere markeder, lyder det fra bestyrelsesformand Ole Andersen.

Investoropbakning og lønnedgang

Bestyrelsen og direktionen i Bang & Olufsen har besluttet at gå ned i løn, og vil samtidig selv investere i nye aktier. Derudover har en række investorer allerede givet tilsagn om opbakning til kapitaludvidelsen.

- Vi har allerede sikret opbakning fra en række institutionelle investorer, inklusive vores tre største danske aktionærer ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden. Desuden har bestyrelsen og direktionen besluttet selv at investere og midlertidigt at reducere deres løn og honorar med 20%. Derudover har vi også brug for støtte fra de resterende omkring 24.000 aktionærer, og jeg opfordrer derfor kraftigt alle Bang & Olufsens aktionærer til at stemme for bestyrelsens forslag, da det kræver tilslutning fra 2/3 af de repræsenterede stemmer på den ekstraordinære generalforsamling til de forslag, der skal sikre Bang & Olufsen, sigen Ole Andersen i en kommentar.

B&O forventer et trecifret millionunderskud i indeværende regnskabsår og udsigterne for 2020/2021 er forbundet med øget usikkerhed og mangel på gennemsigtighed grundet covid-19, fremgår det af meddelelsen, hvori der også står, at hovedbankforbindelsen også yder en kreditfacilitet på 100 millioner kroner under forudsætning af udvidelsens gennemførelse.

LÆS OGSÅ: Power-topchef giver kriseramte B&O klar besked
 


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD