Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Coop vil sælge CSR-chokolade

Foto: detailfolk.dkWednesday den 18 December 2013 kl. 06:10 af: Freja Thorbech

Som ny partner i et projekt i Ghana vil Coop forbedre levevilkår for kakaobønder i Ghana.

Coop har sluttet sig til chokoladeproducenten Toms og ngo'en IBIS, der siden 2007 har forsøgt at forbedre skolegangen for børn i kakaodistrikterne i Ghana.

Nu er Coop kommet med i et nyt forlænget tre-årigt projektsamarbejde om at forbedre kakaoproduktion og levevilkår for 4800 kakaofarmere og deres familier. Med det nye partnerskab strækker projektet sig fra bonden over produktion til den danske forbruger, der køber produkter i Coops butikker.

- Samarbejdet med Toms og IBIS giver os indblik i de sociale og økonomiske udfordringer og problemstillinger, som findes i kakaoproduktionen i dag, og giver os mulighed for at blive en del af løsningen. Det er vigtigt for os, fordi vi har et mål om at skabe bæredygtig udvikling i Afrika gennem handel og fordi kunder og medlemmer forventer, at vi er en ansvarlige dagligvarevirksomhed, siger Brian Sundstrup, der er specialkonsulent i CSR hos Coop. 

Mulighed for synliggørelse i butikker

Det nye projekt er skudt i gang to distrikter i det vestlige Ghana, hvor chokoladen til Coops afrikanske vareserie Savannah bliver fremstillet. Savannah sælges på tværs af Coops butikker, og er produceret ud fra målsætningen om at skabe social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling i Afrika.

Det glæder Toms og IBIS, at detailhandlen med Coops deltagelse nu kommer med i samarbejdet.

- Med Coop som medspiller får vi mulighed for at synliggøre projektet i butikkerne, hvor vi inviterer forbrugerne med i det bæredygtige projekt, når de køber Toms, Anthon Berg og Savannah-chokolade, forklarer Lene Hjort Lorenzen, der er CSR Manager hos Toms.

LÆS OGSÅ: CSR-bamse bliver politisk symbolFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD