Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Coop sætter sig på formandsposten i ny tænketank

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 1 maj 2018 kl. 05:35 af: Lise Møller Schilder

En ny stor tænketank har set dagens lys. Og det er Coop, som har sat sig i formandsstolen.

Danmark har fået endnu en tænketank. Den går under navnet Demokratiske Erhvervsnetværk. Og den får nu en formand i spidsen, som repræsenterer Coop. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Den nye formand bliver Mike Dranov, som blev valgt på tænketankens stiftende generalforsamling. Næstformand bliver advokat Anders Ehlers.

- Det er et stort privilegium for mig at få lov at sidde for bordenden i danmarkshistoriens første sammenslutning af forbrugerejede virksomheder, landbrugets andelsbevægelse og medarbejderkooperativer eller det, vi samlet kalder erhvervsdemokratiske virksomheder, siger Mike Dranov i pressemeddelelsen.

- Tænketankens første opgave bliver at få dannet et stærkt sekretariat og lave en grundlæggende kortlægning af sektorens størrelse og bidrag til Danmarks økonomi. I andre lande har man årlige opgørelser af demokratiske virksomheders bidrag og størrelse. I Danmark ved vi kun, at disse selskaber har været en vigtig del af historien, og at de efter vores bedste bud er enormt vigtige for Danmark. Den formodning skal vi nu have evidens bag, fortsætter han.

Vil styrke demokratiske virksomheder

Tænketanken består af en række medlemsvirksomheder, som alle er medlemsejede. Den er dannet for at styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark. Udover Coop deltager Danske Vandværker, Kooperationen, Arla, ENIIG og GF Forsikring, men også mindre virksomheder som Logik & Co., Thorup Strand Kystfiskerlaug og Merkur andelskasse.

Tænketanken skal foretage analyser og samle viden om de demokratiske virksomheders samfundsbidrag, udvikling og samarbejdsmuligheder. Oven i dette skal den danne rammen om netværk for demokratiske erhvervsledere, og den skal styrke samfundsdebatten på området, lyder det.

Indtil videre er følgende virksomheder tilknyttet:

Arla, Boligforeningen 3B, Coop, Dansk Energi, Danske Vandværker, Demokratisk Erhvervsnetværk, Eniig, Forenet Kredit, GF Forsikring, KAB, KnowledgeWorker, Kooperationen, LB Foreningen, Logik & Co, Merkur Andelskasse, NRGi, Rabotnik, Thise Mejeri, Thorupstrand Kystfiskerlaug, UBSbolig, Analyse & Tal

LÆS OGSÅ: Coop-formand anklaget for at sløre resultater fra regnskabFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD