Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Coop lukker et stort antal Faktabutikker

Torsdag den 19 april 2018 kl. 16:05 af: Dennis Clausager

Efter i 2016 at have lukket en række tabsgivende Faktabutikker, drejer Coop endnu engang nøglen om i et større antal butikker.

Tidligere på året varslede Coops topchef Peter Høgsted butikslukninger som følge af en ændret strategi. Og nu sættes der alvor bag ordene. Coop vil lukke 47 Fakta-butikker. Det skriver dagligvarekoncernen i en officiel pressemeddelelse, efter der dagen igennem har verseret rygter om lukninger i discountkæden.

Ikke udsigt til overskud

Trods et væsentligt forbedret resultat for Fakta i 2017 sammenlignet med 2016, har Coop besluttet at lukke 47 butikker. Det vil blive gennemført inden udgangen af maj. Dermed vil kæden bestå af 359 butikker.

Fælles for de 47 butikker er, at de giver underskud og ikke har udsigt til andet.

 - Efter et år, hvor Fakta har præsteret en historisk stor fremgang, kan det virke mærkeligt at gøre dette. Men det er desværre nødvendigt for at hele kæden kan komme til at være en god forretning, og vi har mulighed for at gennemføre de nødvendige investeringer, siger direktør Stina Glavind, Fakta.

Det berører ca. 900 medarbejdere, hvoraf 400 er under 18 år. De er blevet orienteret i dag. I det omfang det er muligt, vil Fakta og Coop søge at tilbyde dem job i andre butikker.

- Medarbejderne har gjort alt, hvad de kunne. Men det er butikker, der er placeret forkert med for lille kundeunderlag, og hvor det ikke er muligt at opnå en lønsom drift, siger Stina Glavind.

Positiv udvikling

Fakta har i 2017 forbedret resultatet af driften (EBIT) med 128 millioner kr. i forhold til året før. Det sker efter en årrække med årlige tre-cifrede million-underskud.

På bundlinien er resultatet et minus på 18 millioner kr. mod et underskud på 124 millioner kr. året før.

Driftsresultatet (EBIT) blev forbedret fra -173 millioner kr. til -45 millioner kr. Omsætningen blev 9,2 milliarder kr. (ekskl. moms) mod 9,5 året før.

- Det er en meget tilfredsstillende udvikling i et meget hårdt og konkurrencepræget marked, siger direktør Stina Glavind, Fakta.

- Som tallene viser, er Fakta inde i en rigtig god udvikling for langt de fleste butikker. Men vi må se virkeligheden i øjnene, og det er, at vi samlet set tynges af butikker, som aldrig skulle have været åbnet. For at kunne investere i de sunde og succesfulde butikker, er vi nødt til at tage den barske beslutning at gennemføre denne lukningsrunde,  siger Stina Glavind.
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD