Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Nye tal fra Coop - omsætningen er stagneret

Pressefoto Coop.
Thursday den 5 April 2018 kl. 09:56 af: Lise Møller Schilder

Indtjeningen er gået frem, hvilket til dels skyldes frasalg. Men omsætningen er uændret, viser Coops nyeste regnskabstal for 2017.

Dagligvarekoncernen Coop har fremlagt de første nøgletal fra sit 2017-regnskab. Og umiddelbart ser det ud til, at der er stor fremgang i indtjeningen, mens omsætningen er næsten uændret.

I 2017 omsatte Coop Danmark A/S og de selvstændige brugsforeninger for 44,796 milliarder kroner. Det er små 19 millioner kroner mere end 2016, hvor omsætningen landene på 44,777 milliarder kroner. Der er derfor ikke den store fremgang på den front.

Coop Danmark står bag kæderne Irma, Fakta, Kvickly, Brugsen, Super Brugsen, Dagli' Brugsen og Lokal Brugsen.

Bundlinjen vokser

Bundlinjen for 2017 er til gengæld gået markant frem og ender med et samlet overskud på 624 millioner kroner.

Det var dog også forventet, da 2016 var et år med mange lukninger og store investeringer, hvorfor bundlinjen dengang faldt til 349 millioner kroner. En stor tilbagegang fra 2015, hvor det samlede resultat ramte 632 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) er i 2017 gået frem til 528 millioner kroner i 2017 fra 274 millioner kroner i 2016.

- Driftsresultatet (EBIT) for Coop Danmark A/S er påvirket af ca. 100 millioner kroner engangsindtægter i forbindelse med frasalg af ikke-kerne aktiviteter samt øgede lejeindtægter fra intern omstrukturering af Coop’s ejendomme, skriver Coop.

Udfordrende år

Bestyrelsesformanden i Coop, Lasse Bolander, er tilfreds med regnskabet, som bliver fremlagt, mens valgkampen om formandsposten for koncernen stadig kører på fuld tryk.

- 2017 blev endnu et udfordrende år for dagligvarebranchen i Danmark. Konkurrencen i et marked med massiv overkapacitet, strukturforandringer og ændringer i forbrugernes adfærd er intens – og i det lys er vi godt tilfredse med årets resultat, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander og fortsætter:

- Vi fortsætter vores forandringsstrategi ”På Vej ” og går nu i gang med strategiens anden fase, 2018/20, med fokus på effektiviseringer på tværs af Coop, fortsatte investeringer i modernisering af butikker og en fortsat øget fokus på digitaliseringen.

Det endelige regnskab fra Coop præsenteres i læste uge.

LÆS OGSÅ: Valgkamp: Størstedelen af Coop-bestyrelse støtter den siddende formandFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD