Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Coop betaler bøde for vildledende priser

Foto: CoopThursday den 13 September 2018 kl. 09:51 af: Kristian Holgersen

En flere år gammel sag om prisen på en Irma-cykel er nu afgjort. Coop betaler en større bøde og får konfiskeret uberettiget indtjening.

I 2015 blev Irma politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at have vildledende priser på sin hjemmeside. Nu er sagen afgjort.

Dagligvarekoncernen Coop skal betale en bøde på 60.000 kroner og får samtidig konfiskeret 43.594 kroner for uberettiget indtjening som følge af lovovertrædelsen. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om en forbruger, der købte en Irma-cykel for 2.995 kroner på Irmas hjemmeside. Men ugen efter opdagede forbrugeren, at cyklen nu blev solgt til 3.145 kroner med en førpris på 3.495 kroner.

Da Forbrugerombudsmanden undersøgte sagen, viste det sig, at cyklen fortsat blev markedsført på samme vis. Efterfølgende oplyste Coop, at der var sket en fejl i markedsføringen.

- Man må ikke stille forbrugerne en større besparelse i udsigt, end de reelt får. Det havde Irma gjort med denne cykel, og derfor politianmeldte vi virksomheden, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

- Forbrugerne skal kunne stole på de tilbud, de møder, så de kan træffe beslutninger på et korrekt grundlag. Virksomhederne må ikke lokke forbrugerne med tilbud, som i realiteten ikke er tilbud, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Supermarked giver bøde for at smage på bland-selv-slikketFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD