Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Børsen-leder: Sæt supermarkederne fri

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Hvad synes du om regeringens nye, liberale vækstpakke ’Vækst og udvikling i hele Danmark’ m.h.t. planloven?

Det er godt med friere rammer til kommunerne - og dermed til butikkerne
 
Det er skidt med friere rammer til kommunerne - og dermed til butikkerne
 
Ved ikke
 
Wednesday den 9 March 2016 kl. 10:55 af: Søren Duran Duus

Politikerne skal følge kunderne, hvilket betyder, at planloven skal liberaliseres, lyder opfordringen fra dagbladet Børsen.

Flere detailkæder har med garanti forberedt sig på, at politikerne på Christiansborg i næste uge begynder forhandlingerne om en ny planlov.

I et svar til Folketingets finansudvalg vurderer finansminister Claus Hjort Frederiksen, Venstre, at det vil give en vækstgevinst på to milliarder kroner, hvis man åbner for at bygge hypermarkeder som følge af en liberalisering af planloven. Det vil samtidig gøre det nemmere for butikker at opnå stordriftsfordele, hvilket vil kunne bidrage til at styrke produktiviteten i detailhandlen, vurderer finansministeren.

LÆS OGSÅ: Hypermarkeder er en milliardgevinst for Danmark

Politikerne skal følge kunderne

I dagens leder i dagbladet Børsen er der klar opbakning til en liberalisering af planloven:

- Dagligvarehandlen står foran en udfordring med handel på net og mobil, billig transport, og internationale aktører, som har nye løsninger til danske forbrugere.

- Opfordringen herfra skal derfor være, at politikerne følger forbrugerne. Danskerne er prisbevidste, og derfor skal detailhandlen øge produktiviteten. Opgaven er hos Dansk Supermarked, Coop og andre på markedet, skriver Børsens ansvarshavende chefredaktør, Anders Krab-Johansen.

Chefredaktøren fremhæver, at Christiansborgs bidrag bør være at fjerne bestemmelserne om størrelsen på butikker, og at kommunerne i forvejen er den primære planmyndighed.

LÆS OGSÅ: Planlov-forslag: Supermarkeder er største stridspunkt

Bare kom i gang

- Den enkelte kommune kan fint afgøre, i hvilket omfang man ønsker hypermarkeder, supermarkeder, nærbutikker og specialbutikker. 

- Finansministeriet har beregnet, at fri størrelse på butikker vil øge Danmarks velstand med to milliarder kroner. Heldigvis er den konservative formand, Søren Pape Poulsen, en barsk kritiker af planloven, og Liberal Alliance er også klar til at skrotte de forældede regler om butiksstørrelser. Bare kom i gang. Det vil gavne erhvervsliv og forbrugere, skriver Anders Krab-Johansen i sin leder i Børsen.

LÆS OGSÅ: Planlov: Regeringen vil liberalisere og hjælpe detailbranchenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD