Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Boghandlerkæde rykker op i milliardklassen

Foto: detailfolk.dkMandag den 4 maj 2020 kl. 09:49 af: Kristian Holgersen

Svære tider på bogmarkedet forhindrede ikke boghandlerkæde i at styrke omsætningen sidste år. Alsidighed og ecommerce er nøglen.

I 2019 har boghandlerkæden Bog & idé løftet omsætningen med tre procent til omkring en milliard kroner.

De gode takter bliver offentliggjort midt i coronakrisen og få dage efter, at konkurrenten Arnold Busck blev ramt af en konkurs. Det lægger en dæmper på begejstringen.

- Normalt ville vi glæde os over så flot et regnskab, og at vi igen i år har taget markedsandele i et trængt marked, siger Marianne Lyngby Pedersen i en pressemeddelelse. Hun er adm. direktør i Indeks Retail - kædekontoret for Bog & ide.

- Men det er svært at glæde sig midt i en økonomisk krise, der får finanskrisen til at ligne en sommerfest, fortsætter hun.

Bog & idé har godt 100 butikker over helelandet, mens Indeks Retail også råder over kæderne Boghandleren og Legekæden.

Alsidighed er nøglen

Bog & idé har formået at styrke toplinjen og tage flere markedsandele, selvom branchen som helhed har det svært. Ifølge direktøren er alsidighed en vigtig del af opskriften.

- Vi har ikke bare bøger og en stærk faglighed i forhold til at rådgive om gode læseoplevelser for alle aldre, men vi er også superstærke på varer, der handler om hygge og nærvær med familien, fx brætspil og kreativ leg, siger Marianne Lyngby Pedersen.

Hun mener også, at Bog & idé har held med at få nethandlen og de fysiske butikker til at spille sammen. Eksempelvis vælger seks ud af 10 kunder i netbutikken at hente varerne i den lokale boghandler.

- Det er vores styrke, at varer købt online til ”Klik og hent” også giver omsætning hos den lokale boghandler. Kunderne vil gerne handle lokalt og online på samme tid, siger Marianne Lyngby Pedersen.

Frafald af butikker

Gennem 2019 forlod otte butikker samarbejdet med Indeks Retail for i stedet at blive en del af den frivillige kæde Kon-tur

Derudover valgte yderligere 19 Bog & idé-butikker at gå samme vej i januar. At det alligevel er lykkedes at skabe fremgang, skyldes i høj grad Legekæden.

- I løbet af 2019 er flere af Top Toys’ tidligere BR-forretninger konverteret til enten Legekæden eller kombi-butikker mellem Bog & idé og Legekæden, fx er der åbnet to store kombi-butikker i Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Med åbninger af nye Legekæden-butikker samt kombi-butikker med Bog & idé, er Legekæden nu vokset til Danmarks største legetøjskæde målt i antal butikker, med 41 forretninger, hvoraf 31 er kombi-butikker med Bog & idé.

LÆS OGSÅ: Arnold Busck konkurs: Lukker alle butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD