Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Bianco i planmæssig turnaround

Thursday den 28 May 2015 kl. 10:38 af: Freja Thorbech

Selvom der fortsat er røde tal på bundlinjen går det den rigtige vej for den danske skogigant, der dog har måttet lukke en del butikker.

Bianco er så småt ved at være tilbage på sporet.

Den danske skogigant har siden 2011 kørt med underskud og måtte i 2013 sætte streg under et negativt resultat på hele 66,9 millioner kroner.

Det fik Bianco til at sætte gang i en turnaroundproces, som nu så småt er ved at have en effekt på regnskabstallene. Kæden må fortsat sætte et minus før årets resultat, men kan nu nøjes med et mere beskedent underskud på 5,8 millioner kroner. Bruttofortjenesten er steget fra 60,9 millioner til 65,5 millioner kroner. Det er fortsat ikke tilfredsstillende for den danske skogigant, som dog melder om, at det går den rette vej.

- Resultatet for 2014 er ikke tilfredsstillende, men dog i overensstemmelser med de opstillede estimater i løbet af året, skriver ledelsen i regnskabet.

Vil genvinde forbrugernes gunst

Stifter og adm. direktør René Piper Laursen har tidligere udtalt, at de store millionunderskud skyldtes en fejlslagen satsning på discount.

LÆS OGSÅ: Fejlsatsning koster Bianco millionunderskud

Det forsøger man nu at ændre i forsøget på at vinde kundernes gunst tilbage.

- Der er i 2014 sket en styrkelse af koncernens produkter, herunder både design og kvalitet, ligesom Bianco er på vej til at vinde kunden tilbage igen, skriver skokæden blandt andet i sit regnskab.

Som en del af turnaroundprocessen har Bianco også valgt at lukke en række dårligt indtjenende butikker. Blandt andet kunne vi her på detailfolk.dk sidste år melde om, at skogiganten valgte at lukke alle sine butikker på det finske marked.

LÆS OGSÅ: Bianco lukker alle sine butikker i Finland

I dag er den danske skokoncern til stede med egne og franchisedrevne butikker i Danmark, Norge, Sverige, Island og Tyskland.

Bianco forventer at forbedre sit resultat i år, mens den fulde effekt af turnaroundproccesen først vil kunne ses i regnskabstallene for 2016.

- Efter at koncernen de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger forventes det, at resultatet for 2015 bliver væsentligt forbedret i forhold til 2014. Den fulde effekt af tilpasningerne vil dog først kunne ses i 2016, skriver Bianco i regnskabet.

LÆS OGSÅ: Bianco i kendis-samarbejdeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD