Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Bang og Olufsen-regnskab skuffer fælt

Foto: detailfolk.dkWednesday den 9 January 2013 kl. 10:28 af: Simone Hansen

Resultatet lå langt under forventningerne, da B&O i dag fremlagde deres delårsrapport med butikslukninger, aktiefald og udskydelse af 'succes-strategi' til følge.

Det danske elektronik- og designfirma Bang og Olufsen skuffede i dag både egne og analytikeres forventninger med deres delårsregnskab. 

Her kunne de melde om en omsætning på 819 millioner kroner, et gennemsnit af analytikernes forventninger lå på 926 millioner, ifølge SME Direkt, skriver Business.dk

Det dårlige regnskab medfører, at B&O nedsætter forventningerne.

- Den lavere omsætning vil have en negativ påvirkning på ebit. Den negative påvirkning vil blive delvist opvejet af yderligere effektivitetsforbedrende aktiviteter samt en højere bruttomargin i regnskabsåret 2012/13. Forventningerne til resultat af primær drift (ebit) er justeret således, at ebit-marginen forventes at forblive positiv, står der i en kommentar til regnskabet. 

Regnskabet dumpet

Blandt analytikere får regnskabet dumpekarakter. 

- Det ser ikke særligt godt ud - det er faktisk tæt på at få prædikatet 'dumpet'. Der er nogle engangsting, der mudrer, ligesom nogle enkelte elementer lyser op, men samlet er det ikke imponerende, siger analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen ifølge Børsen.dk

Butikslukninger

Det negative udfald har allerede fået flere konsekvenser, således meddeler B&O nu, at de lukker 125 butikker i Europa og forlænger 'Leaner, Faster, Stronger'-strategien yderligere, som B&O's administrerende direktør Tue Mantoni ellers lancerede, da han tiltrådte for blot halvandet år siden i håb om en massiv fremgang for B&O. Samtidig kunne han og resten af ledelsen i dag se til, imens deres aktier styrtdykkede, så snart regnskabet blev fremlagt. 

Ungdomsserie i fremgang

Det er især B&O's hoved- og luksusprodukter fra AV-serien, der er faldet med cirka 14 procent, ifølge Business.dk, der er skyld i det negative resultat. Det er der flere grunde til, lyder det fra virksomheden. 

- For det første har Bang & Olufsens succes med den nye generation af innovative produkter påvirket salget af ældre produkter negativt. For det andet har vores beslutning om at gå fra et master dealer set-up til direkte distribution i udvalgte BRIK-markeder medført et fald i omsætningen. For det tredje viser en detaljeret analyse af resultaterne hos Bang & Olufsens netværk af uafhængige forhandlere, at en gruppe af forhandlere klarer sig betydeligt dårligere end resten af netværket, skriver B&O i deres regnskab.

Et af de få lyspunkter er dog, at B&O's ungesatsning 'Play-serien', der er en smule billigere end standard-varerne hos B&O er gået rigtig godt, det skriver Business.dk

LÆS OGSÅ: B&O lukker 125 butikker 

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD